2012-06-06 08:45:07
Φωτογραφία για Ίβκοβιτς: «Είναι στο αίμα μου ο Θρύλος»
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην οποία αναφέρεται στις φετινές κατακτήσεις με τον Ολυμπιακό, το νέο μπασκετικό κίνημα, αλλά και πολλές προσωπικές αναφορές.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα των όσων είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων στην εφημερίδα Goal:

Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και αν ο Ολυμπιακός είναι το δημιούργημα της ζωής του: «Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Είναι άδικο. Όπως να κρίνεις έναν προπονητή μόνο από το αν κατέκτησε τον τίτλο. Είναι να λες πως ένας ηθοποιός είναι καλός μόνο αν πάρει το Όσκαρ ή ένας επιστήμονας το Νόμπελ. Αυτά που μένουν στο τέλος είναι η προσπάθεια, οι διαπροσωπικές σχέσεις, τα συναισθήματα.

Ο Σπανούλης ήταν πραγματικά πολύ πιεσμένος. Το θέμα του το χειριστήκαμε με ιδιαίτερο τρόπο. Είναι ένας μεγάλος παίκτης και ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Μετά όμως τραυματίστηκε και αυτό τον άφησε πίσω. Αρκετοί τραυματίστηκαν και συνέχιζαν να παίζουν, όπως ο Λο που τραυματίστηκε στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα και ήρθε με τις πατερίτσες το βράδυ και μου λέει ότι θα παίξει στον τελικό. Άκου τώρα τι μου είπε! Αυτός είναι ήρωας, είναι παλικάρι!


Ο Γιώργος (Πρίντεζης) έχει ταλέντο και είναι φοβερό παιδί. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που δικαιώθηκε για την προσπάθειά του, δεν έχω λόγια να εκφράσω τη χαρά μου γι'αυτόν. Ο Κώστας (Παπανικολάου) ήταν από την αρχή πολύ αγχωμένο και φοβόμουν ότι θα πάθει κανένα τικ. Έφτασε τα 107 κιλά και ώρες ώρες έτρεμε το χέρι του. Μια μέρα του είπα αν σε ξαναδώ να τραβάς τα μαλλιά σου μετά από χαμένο σουτ θα σε σκοτώσω. Τον βάλαμε να παίξει σε θέση 3, δούλεψε με αφοσίωση και βελτίωσε πολύ το παιχνίδι του και ήταν καθοριστικός. Όχι δεν είναι ο νέος Κούκοτς, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης».

Για Ομπράντοβιτς και Ιτούδη: «Δεν έτυχε ποτέ να παρεξηγηθούμε με τον Ζέλικο. Κάτσε καλά! Τον Ζέλικο τον έχω σαν αδερφό μου. Το ίδιο λάτρευα τον πραγματικό αδερφό μου, τον συχωρεμένο τον Πίβα που ήταν χρόνια μπροστά στο μπάσκετ Με τον Ζέλικο δεν έχει υπάρξει πρόβλημα ποτέ. Ούτε πριν, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Ακόμη κι όταν συνέβησαν περίεργα πράγματα, όπως η αναβολή του περυσινού τελικού του Κυπέλλου που εμείς τη μάθαμε τελευταίοι σαν τους κερατάδες η σχέση μας δεν διαταράχθηκε. Μακάρι να μείνει ο Ζέλικο στον Παναθηναϊκό για να είμαστε παρέα στην Αθήνα και λόγω τιμής χαίρομαι πολύ που δεν έφυγαν τελικά οι Γιαννακόπουλοι από το μπάσκετ.

Σε ότι έγινε στον τελευταίο τελικό μπροστά από τη γραμματεία δεν είχε να κάνει με τον Ζέλικο, αλλά με τον Ιτούδη. Τον Δημήτρη τον ξέρω από παλιά. Έχουμε αλληλοεκτίμηση, αλλά εκείνη τη στιγμή θύμωσα γιατί σηκώθηκε και είπε να μου δώσουν τεχνική ποινή. Δεν ήταν πρέπον αυτό που έκανε και του είπα ότι για μένα πλέον έχει τελειώσει.

Τώρα για το αν είναι καλός προπονητής... χαχαχα! Για όλα αυτά που έχει πετύχει, θα έπρεπε να πάρει το Νόμπελ προπονητικής».

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ