2012-06-06 10:24:54
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ να είναι ο πραγματικός εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αριστεράς
Παραθέτω ένα απόσπασμα από χθεσινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ:

Και το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη φιλοδοξία, μπορώ να πω ότι είναι η μόνη φιλοδοξία του.

Να είναι αυτός ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και την φυσιογνωμία της νέας κυβέρνησης, αλλά κυρίως την πολιτική κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης. Είναι πολύ εύκολο για μας να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από την φθορά. Γιατί έχουμε και ...το μεγάλο ιστορικό καθήκον της ανασύστασης και της αναγέννησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, αρχίζοντας στην πραγματικότητα εκ του μηδενός. Διαμορφώνοντας το ΠΑΣΟΚ που θα ήθελε σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ του 2020 της πραγματικά σύγχρονης εποχής. Το ουσιαστικά ριζοσπαστικό πατριωτικό και λαϊκό ΠΑΣΟΚ.

Ένα ΠΑΣΟΚ που είναι ο πραγματικός εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αριστεράς. Όμως οι παρατάξεις, τα κόμματα, όλοι μας, υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος. Και το πρώτο μας καθήκον είναι να συμβάλουμε ώστε ο τρόπος να κυβερνηθεί. Αλλά να κυβερνηθεί σωστά, έχοντας μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και έχοντας μια εθνική στρατηγική η οποία τον βγάζει με ασφάλεια οριστικά από την κρίση.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα κόμμα του 2020 με την ιδεολογία του Ανδρέου Παπανδρέου του 1981. Μιλά για ένα κόμμα "ριζοσπαστικό", "πατριωτικό" και "λαϊκό". Ένα κόμμα που θα εκφράζει την ευρωπαϊκή Αριστερά. Το κόμμα αυτό υπάρχει. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποθέτω ότι όποιος επιθυμεί ένα κόμμα "σύγχρονο", "φιλελεύθερο", "κεντροαριστερό" και κοντά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, θα πρέπει να χτυπήσει αλλού. Αντίο ΠΑΣΟΚ.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ