2012-06-06 11:26:41
Φωτογραφία για Οι εφημερίδες της Κύπρου σήμερα...
Η απελευθέρωση του ισοβίτη Γιουρούκκη, οι τιμές των φαρμάκων, τα οικονομικά και η πιθανότητα εισδοχής της Κύπρου στον Μηχανισμό κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα. Επίσης, οι δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές, οι εξελίξεις στον ενδιάμεσο χώρο ενόψει των ίδιων εκλογών, η συνάντηση Αναστασιάδη - Βρυξέλλες κ.ά.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Στο κατώφλι του Μηχανισμού», αναφέρει ότι στον προθάλαμο του Μηχανισμού Στήριξης για τις τράπεζες γνωστού ως EFSF βρίσκεται η Κύπρος. Χθες, εν μέσω νέας πολιτικής αντιπαράθεσης για την οικονομία, η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα πλέον ότι η προσφυγή της χώρας στον Μηχανισμό, «είναι μια σοβαρή πιθανότητα».

Με τίτλο ''Η επόμενη μέρα του 'Γιουρούκκη''' η ''Αλήθεια'' φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην ισοβίτη Ανδρέα Αριστοδήμου που αφέθηκε ελεύθερος μετά από 25 και πλέον χρόνια. Σε άλλο θέμα που αναφέρεται στην επένδυση του Κατάρ διερωτάται ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και γράφει για σαφέστατο μήνυμα ότι η Κύπρος πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της ΕΕ για την οικονομία.


Η ''Σημερινή'' με τίτλο ''Φαρμάκι οι τιμές με θαλασσώματα των αρμοδίων'' γράφει ότι η Κύπρος είναι δεύτερη σε ακρίβεια φαρμάκων χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Σουηδία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το περιβάλλον είναι ο ίδιος ο πολιτισμός μας και παραθέτει φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Βουλής σε χθεσινή εκδήλωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος. Αλλού γράφει ότι εξακολουθούν να καίνε τα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Με τίτλο ''Οχι εν είδει τηλεσιγράφου'' η ''Χαραυγή'' γράφει ότι ο Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε πως το ΑΚΕΛ μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα έχει προχωρήσει κατά τρόπο ουσιαστικό στις δικές του αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η πρόταση Χριστόφια για επιστροφή της Αμμοχώστου, προς απάντηση στις δηλώσεις Ερογλου. Γράφει επίσης ότι χθες άνοιξε τις πύλες του το αρχείο του ΡΙΚ.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Σε επιτήρηση ο ισοβίτης για να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία» και αναφέρεται στην απελευθέρωση του Γιουρούκκη μετά από 26 σχεδόν χρόνια, όταν είχε καταδικαστεί το 1987 για δύο φόνους. Σε άλλο θέμα γράφει για τους εορτασμούς για τα 60 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο με την εκδήλωση στο παλάτι του Μπάκινχαμ. Αλλού αναφέρεται σε μέτρα για την συγκράτηση του ελλείμματος με την κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πληρώσει το κόστος ο κόσμος.

Η εβδομαδιαία «Financial Mirror» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Αποκλεισμένη από τις αγορές η Ισπανία», και αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις του Ισπανού Υπουργού Οικονομικών ότι το κράτος έχει πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση. Αλλού γράφει ότι ο καθηγητής Θεόδωρος Παναγιώτου του CIIM επιχειρηματολογεί ότι η Κύπρος πρέπει να μπει οικιοθελώς στο EFSF. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα ΕΕ, Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε ότι η Κύπρος δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ