2012-06-06 11:23:13
Φωτογραφία για Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το tromaktiko για επικείμενο μεγάλο σεισμό...
Μετά τον ισχυρό σεισμό της Ιταλίας στις Μαϊού, η σύνταξη του tromaktiko, αποφάσισε να βγάζει στη δημοσιότητα (με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται) την καλά διασταυρωμένη πληροφορία διακίνησης εγγράφου στα κέντρα της ΕΜΑΚ που μιλούσαν για σεισμό μεγάλης έντασης από τις 20 Μαΐου έως τέλη Αυγούστου στην Ελλάδα. Μάλιστα λίγες ώρες μετά βγήκε δημόσια ο κος Τσελέντης να διαψεύσει τα όσα γράφονται στα blogs όπως χαρακτηριστικά είπε. 

Λίγες μέρες μετά όμως ο ίδιος ο κος Τσελέντης, αναίρεσε τα όσα είπε ο ίδιος και με νεότερη δήλωσή του επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε το tromaktiko. [ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΜΑΚ: Θα επιβεβαιωθεί τελικά η πληροφορία μας για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα;]

Χθες, ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας επιβεβαίωσε τα όσα γράψαμε πριν 15 ημέρες αλλά και  τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί επικείμενου ισχυρού σεισμού στην Ελλάδα.


Μάλιστα ο κ. Χουλιάρας δηλώνει πως είναι σχεδόν σίγουρος ότι οι φόβοι του για έναν ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα θα επαληθευτούν. Έντονη ανησυχία επίσης εκδήλωσε για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

Αναλυτικότερα τόνισε ο κ. Χουλιάρας:

“Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία.

Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το πού”.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ