2012-06-06 18:50:22
Φωτογραφία για Απαγορεύεται το κάπνισμα στα γήπεδα του Euro 2012!
Πλήρης απαγόρευση της χρήσης, πώλησης ή διαφήμισης προϊόντων καπνού θα ισχύσει στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις του Euro 2012. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία, Τζον Νταλί και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ανακοίνωσαν από κοινού την υποστήριξη αθλητικών εκδηλώσεων, στις οποίες απαγορεύεται το κάπνισμα, προκειμένου να προωθήσουν μια Ευρώπη «χωρίς καπνό».

Να υπογραμμιστεί ότι σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη αιτία «αποφευκτού θανάτου» στην Ε.Ε., με περίπου 650.000 πρόωρες απώλειες κάθε έτος.

«Η UEFA προσδιορίζει και οριστικοποιεί τα στάνταρ για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε ένα σπορ χωρίς κάπνισμα», δήλωσε ο κ. Νταλί.

«Ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς τσιγάρο μπορεί να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, επιτυγχάνοντας ένα γκολ για την υγεία τους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Μισέλ Πλατινί επισήμανε ότι «ένα Euro2012 χωρίς καπνό σημαίνει σεβασμό στην υγεία των θεατών μας και όλων όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση. Η πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα στάδια είναι η επίδειξη της ευρύτερης δέσμευσης της UEFA για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, μέσω του ποδοσφαίρου».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ