2012-06-06 18:50:04
Φωτογραφία για Οι αναποφάσιστοι ηγέτες θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, λέει η Fitch
Η Ευρωζώνη απειλείται όλο και περισσότερο από την αναβλητικότητα των αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών για την επίλυση των προβλημάτων, τονίζει... ο επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings Πολ Τέιλορ, προσθέτοντας τη φωνή του στους παράγοντες των αγορών που ζητούν άμεσα μέτρα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και την ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fitch επέκρινε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τους χειρισμούς τους στη διαχείριση της κρίσης.

«Περιφερόμαστε από κρίση σε κρίση και ενώ το βασικό μας σενάριο είναι ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν, ο κίνδυνος να μην συμβεί αυτό συνεχώς αυξάνεται, καθώς βλέπουμε ότι τα προβλήματα απλώς μετακινούνται πιο κάτω στο δρόμο», είπε.

«Η βεβαιότητα μιας τέτοιας υπόθεσης έχει αποδυναμωθεί τον τελευταίο μήνα», σημείωσε.

Ο κ. Τέιλορ αναφέρθηκε και στα σενάρια για ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το ευρώ και υπογράμμισε ότι το συμφέρον όλων των χωρών της Ευρωζώνης είναι να παραμείνει ενωμένη.

«Η απάντηση σ.σ. των κυβερνήσεων σε μία ελληνική έξοδο θα είναι βασικό πράγμα για εμάς. Υπάρχουν οφέλη για όλα τα μέλη του συστήματος εάν μείνουν ενωμένα», δήλωσε.

sofokleous10.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ