2012-06-06 19:10:03
Φωτογραφία για Περί ανέμων και υδάτων
Γράφει ο Θοδωρής Δαφέρμος

Διανύοντας και αυτή την προεκλογική περίοδο γίνεται αντιληπτό ότι οι πολιτικές δυνάμεις εστιάζουν τις συζητήσεις τους σε δευτερεύοντα πράγματα και αρνούνται να απαντήσουν στο βάθος των προβλημάτων της χώρας.

Από χθες το απόγευμα μαίνεται ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη διεξαγωγή debate. Αποδεικνύει και αυτό την ασυνεννοησία της πολιτικής τάξης,που επικρατεί εδώ και χρόνια, οδηγώντας πολλές φορές σε ανούσιες αντιπαραθέσεις που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και αυτοπροβολών. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα ζήτημα που σε όλες της δημοκρατικές και προηγμένες χώρες, τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί αναπόσπαστο δημοκρατικό δικαίωμα κατά τη προεκλογική περίοδο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους ηγέτες των χωρών να παραθέσουν τα επιχειρήματα τους, αλλά και για τους ψηφοφόρους να βγάλουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα πριν οδηγηθούν στη κάλπη. Όμως, στην Ελλάδα και αυτό αποτελεί ένα ζήτημα διαπραγμάτευσης μεταξύ των κομμάτων προκειμένου το καθένα να περάσει τα δικά του μηνύματα και να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πραγματικά του προβλήματα.


Ακόμη και σε αυτή, την ίσως κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης , τα περισσότερα κόμματα δίνουν την μάχη των εκλογών με παλαιοκομματικά και λαϊκίστικα μέσα. Δημιουργούν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν κενού περιεχομένου προτάσεις, οι οποίες, όμως, θα ακούγονται ευχάριστες στα αυτιά των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων στις οποίες απευθύνονται έκαστος. Παρόλα την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και ενώ επισημαίνουν τον κίνδυνο εξόδου μας από το ευρώ, δεν διστάζουν να τάζουν την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Στις παρουσιάσεις αυτές δεν είδαμε κανέναν να μας εξηγεί πώς θα δημιουργηθεί αυτό το χρήμα που θα χρειαστεί για να εκπληρώσουν τις παροχολογίες τους.

Συμπερασματικά γίνεται αντιληπτό ότι από τους δύο διεκδικητές της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου από τη κρίση. Οι μεν του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καταλάβουν την εξουσία καρπώνοντας την αγανάκτηση και την εξαθλίωση του κόσμου, τα οποία οφείλονται στην καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Οι δε Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καρπωθεί τον φόβο των πολιτών σε ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. Κανένας από τους δύο δεν μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σχέδιο πολιτικής, το οποίο την επόμενη μέρα θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης προκειμένου να υπάρξει μια Εθνική Κυβέρνηση που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το βάθος των προβλημάτων με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπη η χώρα μας.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ