2012-06-06 19:18:04
Φωτογραφία για ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας: Όχι στο ξεπούλημα δημόσιων κτιρίων στην Έδεσσα
από το Γραφείο Τύπου

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, είναι ο πυρήνας των προεκλογικών εξαγγελιών του κ. Σαμαρά, παράλληλα με την αντικατάσταση των χαρατσιών με νέα (με άλλο όνομα), τις φοροαπαλλαγές στα υψηλά εισοδήματα και τις υποσχέσεις για περαιτέρω απολύσεις, βαφτίζοντάς τες «ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια». Αγωνιούν για την απρόσκοπτη συνέχεια των πολιτικών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που και σήμερα ακόμα και με υπηρεσιακές κυβερνήσεις συνεχίζει εντατικά το έργο του.

Για το νομό Πέλλας αυτές οι πολιτικές έχουν πολύ συγκεκριμένο όνομα. Εκτός από το χιονοδρομικό «Καϊμάκτσαλαν» και τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βεγορίτιδας που από την αρχή είναι στο σχεδιασμό για ξεπούλημα από το εν λόγω Ταμείο, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον μιας ανεξέλεγκτης κερδοσκοπικής αξιοποίησης σε χαρακτηρισμένο προστατευόμενο χώρο «NATURA», στο σχεδιασμό του Ταμείου είναι πλέον και το ξεπούλημα Δημοσίων κτιρίων που σήμερα στεγάζονται Δημόσιες υπηρεσίες
. Τέσσερα ακίνητα στο νομό Πέλλας, το Διοικητήριο Έδεσσας, το ακίνητο που στεγάζεται η Αστυνομική Δ/νση Πέλλας στην Έδεσσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας και το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας, έχουν επιλεγεί και ήδη προχωράει ο σχεδιασμός της πώλησης και επαναμίσθωσης, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων για τη μείωση του Δημοσίου χρέους. Πίσω από τις όμορφες λέξεις, όπως «αξιοποίηση», κρύβονται εγκληματικές πολιτικές καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου, που οδηγούν στην πλήρη υποτέλεια τον λαό, χωρίς καμιά προοπτική ανάκαμψης, ούτε καν στον απώτερο μέλλον.

Απέναντι στα σχέδιά τους δεν υπάρχει δρόμος «διαπραγμάτευσης» που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην υποταγή. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους είναι η ενότητα των εργαζομένων και του λαού, στον αγώνα για την «μονομερή» ανατροπή της επίθεσης. Η διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, η άμεση ρήξη με ΕΕ και Ευρώ, η εθνικοποίηση των τραπεζών με έλεγχο των εργαζομένων, η απαγόρευση των απολύσεων, η ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας είναι τα στοιχεία του απόλυτα αναγκαίου σήμερα προγράμματος για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί του κεφαλαίου και της ΕΕ και να ξεφύγουμε από την κρίση του καπιταλισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τη λογική της αγοράς και του κέρδους. Να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O άφαντος κύριος Άρης!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O άφαντος κύριος Άρης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ