2018-09-22 12:47:09
Φωτογραφία για ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ''ΠΟΤΑΜΙ'' ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Το ''Ποτάμι'' θα κατεβεί αυτόνομο στις εκλογές γιατί θα είναι πιο χρήσιμο μετά από αυτές… Προεκλογικά δεν θα πάω ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη» ξεκαθάρισε, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Διευκρίνισε πάντως, ότι δεν είναι δεδομένος απέναντι στον κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά τη *δημοσκόπηση των «Νέων» ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι το 2,3% που δίνει στο ''Ποτάμι'' είναι ένα «κάλο βήμα».

Ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'' μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δικαιολόγησε τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μίας και μοναδικής Μακεδονίας», κάνοντας λόγο για υπερβολές ενόψει του δημοψηφίσματος, και επικαλέστηκε τις μελλοντικές γενιές για να δικαιολογήσει τη θετική στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Για τις συντάξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ακυρώσει ένα μέτρο που ο ίδιος ψήφισε».

*Παγιώνεται η πρωτιά της ΝΔ στην δημοσκόπηση 

της Metron Analysis


Παγιώνεται η πρωτιά και η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η νέα έρευνα της εταιρέιας, που δημοσιεύεται στα «Νέα», διαβλέπει αυτοδυναμία της Ν.Δ., με προβάδισμα 11,7%, βάσει αναγωγής.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 36,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2% στην εκτίμηση ψήφου και ακολουθούν: 

Κίνημα Αλλαγής με 8,1% 

ΚΚΕ με 6,7% 

Χρυσή Αυγή με 6% 

Ένωση Κεντρώων με 3,2% 

Ποτάμι με 2,3 % 

Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 1,3%.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis, στις 30 Ιουνίου, στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε 36,7% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα με ποσοστό 9,9% ήταν το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούσε με 8% η Χρυσή Αυγή, με 6,8% το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων συγκέντρωνε 3,2%. Οι ΑΝΕΛ κινούνταν στο 2% και στο 2,8% η «Ελληνική Λύση» με τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονταν κάτω από το 2%.

Στην δημοσκόπηση πυο δημοσιεύεται σήμερα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 27,4%, έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το ''Ποτάμι'' με 1,7%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 1%. Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 10,6% των ερωτηθέντων, ενώ 7% απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει και 5% ότι θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Τις πρόωρες εκλογές προκρίνει το 42%, ενώ το 33% είναι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση και το 19% επιθυμεί τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αλλαγή Πρωθυπουργού.

Το 66% θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εξαιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, ενώ το 28% πιστεύει ότι αυτό δεν είναι πιθανόν. Το 71% απαντά ότι διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και το 64% είναι υπέρ της απόρριψής της από τη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας 28% έναντι του 18% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 35% των ερωτηθέντων απάντησε «Κανένας».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, το 34% απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης τους έκανε καλύτερη εντύπωση με την παρουσία και τις δηλώσεις του, ενώ το 16% απάντησε ο κ. Τσίπρας. Το 37% απάντησε «Κανένας».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ