2012-06-07 07:41:09
Φωτογραφία για Γιακουμάτος: «Δεν θα υπάρχει ΑΤΜ όρθιο της Δευτέρα το πρωί»
-"Την Δευτέρα το πρωί ψάξε να βρεις ATM όρθιο. Αν βρεις ATM όρθιο να ρθεις να μου τρυπήσεις την μύτη!"...υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega."Η επόμενη μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική, θα είναι τραγική" τόνισε ενώ σημείωσε ότι ήδη λόγω της πολιτικής αστάθειας το τελευταίο εξάμηνο έχουν φύγει 78 δισ.ευρώ από την χώρα.

-«Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Τα σωρευτικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή την 30ετή λεηλασία των ταμείων που στοίχισε πάνω από 50 δισ, από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, το κούρεμα των ομολόγων, τη επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις ανείσπρακτες οφειλές της εργοδοσίας» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου προστίθεται ότι «αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διογκώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Ο κίνδυνος ολικής ή μερικής παύσης πληρωμών είναι ορατός. Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιηθεί επίσης για την παγίωση συντάξεων πείνας, αλλά και για την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών αλλαγών».


-Το σκεπτικό της... αναίμακτης καταγγελίας Το μεγαλύτερο, κατά ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρημα υπέρ της διακοπής του Μνημονίου χωρίς επιπτώσεις είναι η σύνδεση των τραπεζών στο ευρωσύστημα. Οπως είπε χθες στην Ελευσίνα ο κ. Τσίπρας, «αν οι δανειστές διέκοπταν την ανακεφαλαιοποίηση θα έβλαπταν πρώτα και κύρια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει ελληνικά ομόλογα 50 δισ. ευρώ, αλλά και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που μετά την κρίση στην Ισπανία, κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Και θα χρειαστεί να δώσουν πολλαπλάσια κεφάλαια για να το σώσουν. Κεφάλαια που δεν υπάρχουν. Γι' αυτό και δεν θα το κάνουν».
 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στον... πυρετό της χρεωκοπίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στον... πυρετό της χρεωκοπίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ