2012-06-07 09:26:09
Φωτογραφία για Ο Ιερώνυμος κατά του συνδικαλισμού
Με ύφος αυστηρό και εμφανή την προειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους και τεχνικούς του ραδιοφώνου της Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος καταφέρθηκε κατά του συνδικαλισμού και των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων για θεσμικά και οικονομικά τους..

αιτήματα. «Δεν μπορεί εκείνοι που εργάζονται εδώ στην “Άλλη Φωνή” (σ.σ. στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας) μόλις κάποιοι απεργήσουν στη Λαμία, πρώτοι να κλείνουν το γραφείο και να φεύγουν ή να μας απειλούν ότι "απεργούμε και δεν μπορούμε να έρθουμε και αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα, να το λύσετε με τους συνδικαλιστές". Αυτές δεν είναι σχέσεις μιας “Άλλης Φωνής”. Και θα πρέπει να σημειώσουνε από αυτή την στιγμή. Ούτε φοβερίζουμε κανένα. Απλώς κάνουμε αυτοκριτική της πορείας μας».

Προέτρεψε, μάλιστα, όσους ήδη εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό να αλλάξουν στάση και να αντιληφθούν ότι πρόκειται για ένα Μέσο διαφορετικό από όλα τα άλλα.


«Αυτοί που θέλουν να εργαστούν εδώ, είναι παιδιά μας, θα εργαστούν σαν να εργάζονται σε δική τους εργασία, στον Σταθμό της Εκκλησίας που είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους σταθμούς. Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουν και δεν το εφαρμόσουν δεν θα υπάρξει καλή σχέσις από εδώ και πέρα. Και πρέπει να το ξέρουνε. Και δεν θα ζημιωθούμε εμείς, εκείνοι θα ζημιωθούν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος αναφέροντας ότι κάθε ημέρα στα γραφεία της Εκκλησίας προσέρχονται άνεργοι δημοσιογράφοι που ζητούν δουλειά.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Εκκλησίας να προχωρήσει σε απολύσεις. «Όσοι εργάζονται εδώ πέρα θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι εργάζονται σε ένα σταθμό που λέει “η άλλη φωνή”, θα το πιστέψουν και δεν θα μας δώσουν τέτοιες αφορμές», είπε ο κ. Ιερώνυμος ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος και οι οικονομικές υπηρεσίες της Συνόδου αλλά και όλοι οι Αρχιερείς θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

«Δεν θα απολύσουμε κανένα γιατί οι δύσκολες ημέρες είναι δύσκολες. Αλλά δεν θα το πάρει και κανείς επάνω του και θα πει "θα τους κάνω ότι θέλω". Με ποιο; “Με το συνδικαλιστικό μου όργανο”. Όχι. Ο συνδικαλισμός είναι στον χώρο του, η Εκκλησία κάνει την εργασία της», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος προκαλώντας εμφανή αμηχανία στα πρόσωπα πολλών εργαζομένων του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ