2018-10-02 09:03:15
Φωτογραφία για Editorial: Παλεύοντας για οικογενειακό γιατρό χωρίς ρευστό και Plan B…
Τρίτη 2 Οκτώβριος 2018

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Health Report.gr

Όταν κανείς θέλει να κάνει την ανατροπή και να ανασχεδιάσει ένα σύστημα, όπως αυτό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο οποίο πράγματι απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις, τι κάνει;

Κάθετε κάτω, σχεδιάζει τις αλλαγές, υπολογίζει το κόστος και τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και στη συνέχεια προχωρά στην ανασυγκρότηση.

Μέσα στο σχεδιασμό αυτό βέβαια, πρέπει να έχει τουλάχιστον και ένα Plan B, στην περίπτωση που δεν ευοδωθεί η πρώτη προσπάθεια για τις αλλαγές.

Θα λάβει δηλαδή τα μέτρα του, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα Στη χώρα μας τι κάνουμε; Ακριβώς το αντίθετο.

Σχεδιάζουμε …με τα δάχτυλα μας, όπως έλεγαν και οι παλαιοί, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος ή τα όποια προβλήματα, και συνεχίζουμε σαν να μην τρέχει τίποτε…Απλά προσπερνούμε τα όποια θέματα προκύψουν και ευελπιστούμε ότι αυτά θα εξαφανιστούν δια μαγείας, δεδομένου ότι και τα ΜΜΕ θα βαρεθούν κάποια στιγμή να γράφουν…Άλλωστε και σ’ αυτά έχουμε βρει τρόπο να κάνουμε bullying! (σ.σ.: Όποιος δεν είναι αρεστός με τα κείμενά του, είναι εχθρός)


Τώρα, αν η χώρα μείνει χωρίς δημόσιες Μονάδες Υγείας λόγω άρνησης των γιατρών, οι ασθενείς μείνουν χωρίς γιατρό ακόμη και ιδιώτη του ΕΟΠΥΥ, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση…

Άλλωστε σ αυτή τη χώρα όλα ξεχνιούνται ή μετονομάζονται.

Στο μεταξύ όμως έχουμε φροντίσει να διαφημίσουμε δεόντως το νέο θεσμό που έχουμε σχεδιάσει στα χαρτιά, αυτόν του Οικογενειακού γιατρού, βάζουμε τον κοσμάκη να τρέχει να βρει να συμβληθεί και εμείς κόβουμε κορδέλες σε νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Κάπως έτσι και τόσο απλά ανασχεδιάζονται τα πράγματα στη χώρα, που όπως είχε πει και ο Γ.Τσαρούχης: «Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι…»

Κατά τα άλλα η προσφιλής τακτική είναι να επιρρίπτουμε τις ευθύνες στους άλλους. «Οι γιατροί είναι αυτοί που φταίνε καθώς ενώ τους δίνουμε λεφτά, δε δέχονται να έρθουν». «Είχαν μάθει να είναι βολεμένοι και τώρα τους ξεβολεύουμε« και άλλα τέτοια επιχειρήματα.

Τώρα αν μ αυτά και μ αυτά ο πολίτης- ασθενής είναι αυτός που θα ταλαιπωρηθεί, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ