2018-10-03 20:42:14
Φωτογραφία για Ενημέρωση σχετικά με την ένταξη του προσωπικού ΛΣ στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Δημοσιεύουμε ενημέρωση - ανακοίνωση των Λιμενικών της Πάτρας: Σας ενημερώνουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τους

ειδικούς συμβούλους του κ.Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου ενημερώθηκε για την πορεία εξέλιξης της ένταξης του προσωπικού Λ.Σ και των προστατευόμενων μελών στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση φαρμάκων.

Θέλουμε να σας μεταφέρουμε ότι αυτά που πληροφορηθήκαμε είναι πολύ αισιόδοξα διότι σχεδόν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που προέβαλαν οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ως προς την είσπραξη των χρηματικών ενταλμάτων από το Αρχηγείο μας και την απόδοση τους στους διανεμητικούς λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων ,λαμβάνοντας υπόψη και την συμφωνία που έχει επιτευχθεί ήδη με την ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση βρισκόμαστε λοιπόν μια ανάσα από την υπογραφή της ΚΥΑ, η οποία θα δώσει την δυνατότητα να μπορεί επιτέλους το προσωπικό του Λ.Σ και τα προστατευόμενα μέλη μέσω των ηλεκτρονικών συνταγών να λαμβάνουν τα φάρμακα τους από οποιαδήποτε φαρμακείο.


Αξιοποιείται έτσι με το καλύτερο τρόπο η διάταξη του άρθρου 69 του ψηφισμένου  πολυνομεσχεδίου ως προς την λήψη και μόνο των φαρμάκων, ενώ οι υπόλοιπες παροχές παραμένουν με το ίδιο καθεστώς.

Από την πλευρά μας μεταφέρθηκε για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα της επίσπευσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας τονίζοντας  το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας στην Πάτρα με την απαγόρευση λήψης των φαρμάκων από την 01-01-2012 που έχει επιβάλλει ο τοπικός φαρμακευτικός σύλλογος. 

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος και στο τέλος πιστεύομε ότι θα δικαιωθούμε από το αποτέλεσμα της όλης της προσπάθειας που έχουμε καταβάλλει από τον 04/2016.

Η ΕΠΛΣ ΑΧΑΪΑΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΦΩΚΙΔΑΣ σε όλες τις ενέργειές της επιδεικνύει πάντα συνδικαλιστική υπευθυνότητα και συνέπεια με στόχευση την επίλυση σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.                                                      

                                                              

                                                             

                           Για το Δ.Σ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         

    ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ