2012-06-07 12:10:03
Φωτογραφία για Ο “Τρελαντώνης” και το debate!
του Στρατή Μαζίδη

Τελικά κατάλαβε το σφάλμα του ο Αντώνης Σαμαράς και με τη γνωστή μέθοδο των διάφορων προσκομμάτων ακυρώθηκε ο τηλε-διάλογός του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι πάντως απορίας άξιο πως μπορεί να πιαστεί κανείς από κάτι και να τα τινάξει όλα στον αέρα. Με τον ίδιο τρόπο φρόντισαν όλοι και για τις εκλογές στις 6 του Μάη.

Εξάρχης όμως μου είχε κάνει εντύπωση η πρωτοβουλία της Συγγρού να προτείνει debate. Δεν ήξερε ότι θα το είχε χαμένο από χέρι; Ποιος πρότεινε τέτοια αυτοκτονική κίνηση; Ακόμη και να δεχθεί κανείς πως ο Σαμαράς είναι ο υπεύθυνος και ο Τσίπρας ο επικίνδυνος, πάλι χαμένος ήταν από χέρι. Διότι πολύ απλά ο κος Σαμαράς παρέλαβε ένα κόμμα από ένα Α επίπεδο και κατάφερε μέσα σε αυτές τις συνθήκες και αυτό το ΠΑΣΟΚ να το κατακρημνίσει με όλες αυτές τις θεαματικές αλλαγές στις θέσεις του ενώ απέναντί του θα είχε αυτόν που ως νέος έκανε την έκπληξη τερματίζοντας δεύτερος όντας μια ανάσα από τον πρώτο και που είτε ανεδαφικά είτε όχι τα όσα λέει, εκφράζει μια ελπίδα και είναι λογικό επόμενο οι δοκιμαζόμενοι Ελληνες έστω και ψυχολογικά να είναι εκ προϊμίου θετικοί απεναντί του.


Μόνη εξήγηση θα μπορούσε να αποτελέσει πως τέτοιες πρωτοβουλίες, τις λαμβάνει κανείς όταν βρίσκεται πίσω στην κούρσα προκειμένου να εκμεταλλευθεί την όποια πιθανότητα να γυρίσει το παιχνίδι.

Προφανώς -αν λάβουμε υπόψη μας και τις διάφορες δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν- κατέληξαν στη Συγγρού πως κοστίζει λιγότερο να προβοκάρεις κάτι που εσύ πρότεινες ρισκάροντας το ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία, από το να πας στο debate και να ηττηθείς κατά κράτος.

Διότι κατά κράτος θα έχανε ο κος Σαμαράς. Κουρασμένος, παγιδευμένος, φθαρμένος περισσότερο και από τον Γιώργο Παπανδρέου, απελπισμένος και με την πλάτη στον τοίχο μέσα στο ίδιο του το κόμμα απέναντι σε κάποιον που τα έφερε όλα τούμπα και έχει το momentum με το μέρος του.

Θα μου πει κανείς, και γιατί τα ρίχνεις στο Σαμαρά για το debate;

Ίσως επειδή πολύ απλά διαθέτει το εκπληκτικό ταλέντο να εγκλωβίζει τον εαυτό του σε θέσεις, πράγματα και καταστάσεις από τα οποία μετά εξέρχεται λαβωμένος.

Θα μου πει κανείς, και γιατί δεν τα ρίχνεις στον Τσίπρα για το debate;

Διότι όλοι στη θέση του και με βάση τη συγκυρία θα περιμέναμε ως εύγευστο θήραμα τον κο Σαμαρά για να τον κατασπαράξουμε άσχετα αν θα το πετυχαίναμε ή όχι.
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ