2018-10-04 15:21:14
Φωτογραφία για Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια
Μια πρόταση ιδανική ακόμη και για το βράδυ των Χριστουγέννων για όσους δεν προτιμούν τη γαλοπούλα Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και μανιτάρια και καλή σας όρεξη.

Χρόνος Προετοιμασίας: 45'

Μερίδες: 4  Υλικά

Για το ψαρονέφρι

2 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες (περίπου 700-800 γραμμάρια)

1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη (150 γραμμάρια)

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (250 γραμμάρια)

25 γραμμάρια σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

50 γραμμάρια βούτυρο

1 κρέμα γάλακτος (250 ml)

Αλάτι, πιπέρι  Για το ρύζι300 γραμμάρια ρύζι μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

610 γραμμάρια νερό

60 γραμμάρια βούτυρο

1 κύβος λαχανικών 

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψαρονέφρι στην τοστιέρα και το ψήνουμε για 4′-6′ μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σχοινόπρασο και τα μανιτάρια για 1′-2′
. Προσθέτουμε και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για άλλα 2′. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγοβράζουμε για 25′-30′ (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι) και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε άλλο 1′ να δέσει και σερβίρουμε αμέσως. Όσο μαγειρεύεται το ψαρονέφρι ετοιμάζουμε το ρύζι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το βούτυρο και τον κύβο λαχανικών, και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό του, ανακατεύοντας συχνά. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ