2018-10-04 17:20:26
Φωτογραφία για Οι υποχρεώσεις τους...
Προθεσμία έξι μηνών έχουν οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ και Epsilon για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νόμου Παππά, διαφορετικά θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκλησης της άδειάς τους. Από τις 27 Σεπτεμβρίου 2018, οπότε και δημοσιεύτηκε η απόφαση χορήγησης των αδειών στο ΦΕΚ και στη Διαύγεια, άρχισε η ισχύς της δεκαετούς άδειας αλλά και η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης στο 5%.

Οι καναλάρχες πλέον είναι υποχρεωμένοι να μεταδίδουν ημερησίως 24ωρο πρόγραμμα σε υψηλή ευκρίνεια και ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 σε τυπική ευκρίνεια. Εντός έξι μηνών θα πρέπει να αποκτήσουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κτηριακή υποδομή που προβλέπει ο ν. 4339//2015, ενώ παράλληλα οφείλουν να καταθέσουν την κατάσταση του απασχολούμενου προσωπικού που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο.

Στο μεταξύ, σε διαβούλευση θα καλέσει το ΕΣΡ τους εκπροσώπους των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών για να συζητήσουν για το μεταδιδόμενο ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα. Η Αρχή, που πριν από έναν χρόνο έστειλε επιστολή με τις παραβιάσεις των σταθμών, θα επισημάνει πως η άδεια που κατέχουν συνεπάγεται και τήρηση των υποχρεώσεών τους.

Typologies.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ