2018-10-06 18:18:24
Φωτογραφία για Η Ίντερπολ ζητά εξηγήσεις από την Κίνα για τον αγνοούμενο πρόεδρο
Επίσημο αίτημα για πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση του προέδρου της ζητά από την Κίνα η Ιντερπόλ. Ο Μενγκ Χονγκγουέι ταξίδεψε στην Κίνα, όπου είναι και υφυπουργός Δημόσιας

Τάξης, στα τέλη Σεπτεμβρίου και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Η Ιντερπόλ, που έχει την έδρα της στη γαλλική πόλη Λιόν, με το επίσημο αίτημά της τονίζει ότι «αναμένει με ανυπομονησία την επίσημη απάντηση των κινεζικών αρχών καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το πώς είναι και πού βρίσκεται».

Η σύζυγος του Μενγκ δήλωσε ότι δεν έχει νέα του από την ημέρα που αναχώρησε για την Κίνα.

Σύμφωνα με την έρευνα των γαλλικών αρχών, ο Μενγκ επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό την Κίνα, επιβεβαιώθηκε η άφιξή του, ωστόσο έκτοτε κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται.

Η υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτήματα, με πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, καθώς σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post, ο Μενγκ, στέλεχος ενός διεθνούς οργανισμού με παγκόσμιες αρμοδιότητες, είναι «υπό έρευνα στην Κίνα» για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.


Μάλιστα το δημοσίευμα υποστήριζε ότι προσήχθη μόλις πάτησε το πόδι του στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μενγκ «συνελήφθη» για να ανακριθεί από τις «πειθαρχικές αρχές», όρος που συνήθως αποδίδεται στους ερευνητές του Κομμουνιστικού Κόμματος που ελέγχουν υποθέσεις πολιτικής ανυπακοής. Ωστόσο η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Την ίδια στιγμή, οι γαλλικές αρχές αναφέρουν ότι η σύζυγος του Μενγκ δήλωσε ότι έχει δεχθεί απειλές τόσο από το τηλέφωνο όσο και σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

efsyn.gr
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ