2018-10-06 17:52:58
Φωτογραφία για S-400: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο ρωσικό πυραυλικό σύστημα που αγόρασε η Ινδία [video]
Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση πέντε συστοιχιών του υπερσύγχρονου ρωσικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 στην Ινδία αξίας 5,43 δις δολαρίων  -οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παραδοθούν στην Ινδία σε 24 μήνες, δηλαδή τον Οκτώβρη του 2020-, κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν.

Το S-400 'Triumf' είναι το πιο προηγμένο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, εν ενεργεία, σχεδιασμένο να εμπλέκεται με μεγάλη ποικιλία στόχων. Το σύστημα είναι ικανό να καταρρίπτει αεροσκάφη σε απόσταση έως 400 χιλιομέτρων και βαλλιστικούς πυραύλους σε απόσταση 60 χιλιομέτρων.

Μπορεί να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις τύπους αντιαεροπορικών βλημάτων, σχεδιασμένα για διαφορετικούς τύπους στόχων. Πρόσθετα είδη πυρομαχικών αναπτύσσονται επίσης, με τις δυνατότητές τους να παραμένουν μυστήριο. Τον περασμένο Απρίλιο, οι Ρώσοι στρατιωτικοί αποκάλυψαν ότι τα στρατεύματα έλαβαν νέα παρτίδα πυραύλων για τους S-400, ικανά να χτυπήσουν στόχους σε χαμηλή τροχιά.


Μια μονάδα S-400 αποτελείται από τουλάχιστον έξι εκτοξευτές, ένα όχημα διοίκησης, ένα κινητό ραντάρ, οχήματα μεταφοράς και φόρτωσης. Μια μονάδα μπορεί να ανιχνεύσει εισερχόμενους εναέριους στόχους σε απόσταση 600 χιλιομέτρων και να εμπλακεί μέχρι και με 36 από αυτούς ταυτόχρονα.

Το σύστημα S-400, και συγκεκριμένα οι εξαγωγές του σε άλλα κράτη, έχει προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση παγκοσμίως, κυρίως στις ΗΠΑ.

Η απόφαση της Ινδίας να αγοράσει να αγοράσει τα συστήματα αεράμυνας S-400 έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ουάσινγκτον, με τις ΗΠΑ να απειλούν την Ινδία με κυρώσεις, όμως παραμένει άγνωστο αν αυτό θα γίνει τελικά. Η Ινδία, με πληθυσμό που ξεπερνάει το 1 τρις, αποτελεί μια τεράστια αγορά για τα αμερικανικά προϊόντα, αλλά και έναν σημαντικό δρώντα στην περιοχή της Ασίας που μπορεί να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην προσπάθεια των ΗΠΑ να εξισσοροπήσουν και να περιορίσουν την Κίνα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ