2018-10-08 08:07:10
Φωτογραφία για Οι τεχνολογίες που θα αντικαταστήσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων
Τεχνολογίες που ήδη εφαρμόζονται ευρέως στα κινητά μας τηλέφωνα σύντομα θα ενσωματωθούν και στα αυτοκίνητα προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκαιρίες εξατομίκευσης. Τα keyless συστήματα αποτελούν μια λύση που έχει υιοθετηθεί από την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παρουσιάζει ωστόσο αρκετά κενά ασφάλειας, καθώς υπάρχουν συσκευές που μπορούν πολύ εύκολα να παραβιάσουν τα σύγχρονα οχήματα. Ήδη οι κατασκευαστές συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας πάνω σε συστήματα που ήδη υπάρχουν και χρησιμοποιούνται στα «έξυπνα» τηλέφωνα με στόχο μέσα στα επόμενα χρόνια να τα ενσωματώσουν και στα οχήματα. Τεχνολογίες όπως η ανάγνωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η αναγνώριση προσώπου και ο έλεγχος αμφιβληστροειδούς θα εφαρμοστούν στο προσεχές μέλλον στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους ειδικούς. 

Η εταιρεία τεχνολογίας Synaptics ήδη δουλεύει πάνω σε ένα προηγμένο σύστημα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που θα επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώνει το όχημά του και να το θέτει σε λειτουργία
. «Δεν θα βασίζεσαι πια σε ένα key fob. Θα είναι key fob και δαχτυλικό αποτύπωμα μαζί. Θα καλύψουμε την αφή, την όραση, την ακοή και τη φωνή. Θα καλύψουμε όλες τις αισθήσεις πλην της γεύσης και της οσμής», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Detroit Free Press ο αντιπρόεδρος της Synaptics, Γκόντφρι Τσενγκ. Ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα προσφέρει μόνο ασφάλεια, αλλά και τη δυνατότητα εξατομίκευσης, σύμφωνα με την εταιρεία. Για παράδειγμα, οι γονείς θα μπορούν να ρυθμίζουν ορισμένες παραμέτρους του οχήματος, όπως για παράδειγμα την ιπποδύναμη και τη μέγιστη ταχύτητα όταν στο τιμόνι θα βρίσκεται το παιδί τους. Πέραν αυτού ο οδηγός θα μπορεί να ρυθμίζει διάφορες άλλες ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τη θέση οδήγησης, τη μουσική, τη θερμοκρασία και τον φωτισμό καμπίνας κ.α.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ