2018-10-09 11:14:52
Φωτογραφία για Με επιτυχία  ημερίδα της 1ης Στρατιάς για την υγειονομική μέριμνα στο Στρατό Ξηράς
Του Ηλία Προύφα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο αμφιθέατρο ''ΑΝΤΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ'', στην 1η Στρατιά, Ημερίδα με θέμα ''Η Υγειονομική Μέριμνα στο Στρατό Ξηράς''.

Η επιστημονική εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων μέριμνας προσωπικού, από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ΓΕΣ, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα των στελεχών.

Ήδη με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, το τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο του ΣΞ, όπως και τα υπόλοιπα, αναβαθμίστηκε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ιατρικά μηχανήματα.

Να σημειώσουμε ότι μετά από εντολή του Αντιστράτηγου Στεφανή, μετατέθηκε στο νοσοκομείο Ουρολόγος, Δερματολόγος, δεύτερος Ψυχίατρος και Ψυχολόγος.

Στο νευρολογικό τμήμα λειτουργεί εγκεφαλογράφος και υπερ σύγχρονος ηλεκτρομυογράφος, ενώ στο Πνευμονολογικό τμήμα λειτουργεί ιατρείο μελέτης προβλημάτων ύπνου.


Κατά την προχθεσινή ημερίδα ο Διευθυντής του 404 ΓΣΝ Λάρισας, Δημήτριος Καραθανάσης, Συνταγματάρχης - Διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος, παρουσίασε τα ιστορικά στοιχεία του Υγειονομικού Σώματος και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων του Στρατού Ξηράς, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά και στη διάρθρωση των τμημάτων του 404 ΓΣΝΛ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και παρουσίασαν ομιλίες ο Υποδιευθυντής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Βαβλιάκης, Συνταγματάρχης - Διευθυντής Ορθοπεδικού τμήματος, η Διευθύνουσα Συνταγματάρχης Μαρία Νταλιάνη, ο   Διευθυντής του Παθολογικού Τμήματος, Αντισυνταγματάρχης Ναπολέων Κρίκης, ο Διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος, Ταγματάρχης Χαράλαμπος Παρίσης, ο Διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος, Ταγματάρχης Ανδρέας Δημουλής, ο Διευθυντής του Φαρμακείου Φρουράς, Ταγματάρχης Νίκος Χεμελίδης και ο Διευθυντής Οδοντιατρείου Φρουράς, Αντισυνταγματάρχης Τσιβγούλης Ιωάννης.

Η ημερίδα έκλεισε με ομιλία της Συνταγματάρχη (ΥΝ) της 1ης Στρατιάς, Ελευθερίας Μαλέτσικα, η οποία είναι υπεύθυνη του γραφείου μέριμνας προσωπικού της ΔΙΠΡΟ.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ