2018-10-09 11:09:58
Φωτογραφία για Ναι μεν αλλά από τον υπ.Υγείας για προστασία των γιατρών από αγωγές που πρέπει να πληρώνουν μόνοι!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

HealthReport.gr – 

Από την τσέπη τους πρέπει να πληρώνουν οι γιατροί τις αγωγές για ιατρικές επιπλοκές καθώς η ρύθμιση για την προστασία τους αργεί ακόμη Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι γιατροί του ΕΣΥ πιθανές επιπλοκές των ασθενών τους, μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία -όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών(ΟΕΝΓΕ) -ανάγκαζε τους γιατρούς να πληρώνουν μόνοι τους τις όποιες αγωγές.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες δεκάδες γιατροί οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία της ιατρικής αμέλειας και των ιατρικών επιπλοκών, καταβάλλοντας μάλιστα τα έξοδα από την τσέπη τους. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Δεκάδες γιατροί του ΕΣΥ στα δικαστήρια για ιατρικές επιπλοκές! Γιατί κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους«

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έθεσε το ζήτημα στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά μετέθεσε τη λύση για… αργότερα.

Όπως μεταφέρει ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου: «Αναφορικά με την εγκύκλιο Χουλιαράκη και τον καταλογισμό αστικής αποζημίωσης στους γιατρούς του ΕΣΥ στην περίπτωση καταδίκης για βαριά αμέλεια αναγνώρισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει διαδικασία θεσμικής θωράκισης η οποία όμως όπως είπε «θέλει ακόμα δουλειά». Τα ίδια ακριβώς δηλαδή που είχαμε ακούσει και τον περασμένο Μάϊο».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ