2018-10-09 12:31:20
Φωτογραφία για Ποια είναι τα συμπτώματα του καρκίνου των νεφρών;
Ο καρκίνος στα νεφρά είναι ένας από τους συνηθέστερους καρκίνους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το NHS, συνήθως επηρεάζει τους ανθρώπους ηλικίας 60-79 ετών και είναι σπάνιος σε άτομα κάτω των 50 ετών.

Τα συμπτώματα του καρκίνου του νεφρού είναι δύσκολο να εντοπιστούν και κατά κανόνα προσδιορίζονται μόνο μέσω εξετάσεων.

Συμπτώματα

Η ιστοσελίδα με θέματα υγείας και ιατρικής WebMD αναφέρει: «Ίσως να είχατε συμπτώματα καρκίνου του νεφρού, όπως πόνο στο πλευρό σας, απώλεια βάρους ή έντονη κόπωση. Ή ίσως ο γιατρός σας έχει βρει ένα ογκίδιο στα πλευρά σας κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξετάσεως ή κάποιο σημάδι καρκίνου των νεφρών κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης για μια άλλη ασθένεια. Σε κάθε περίπτωση, για να επιβεβαιωθεί ο καρκίνος στα νεφρά, θα χρειαστείτε λεπτομερή φυσική εξέταση, ιστορικό υγείας και εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα ελέγξει την κοιλιά και τα πλευρά σας ψάχνοντας για θρόμβους και θα ελέγξει για πυρετό και υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταξύ άλλων».


Η εύρεση αίματος στα ούρα σας είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου των νεφρών. Το αίμα μπορεί να μην είναι εμφανές, αλλά αν τα ούρα σας είναι πιο σκούρα από το φυσιολογικό, μπορεί να είναι χρωματισμένα με αίμα.

Ένας όγκος ή οίδημα στα πλευρά σας μπορεί να είναι επίσης ένα σημάδι της ασθένειας. Όμως, ο καρκίνος στα νεφρά έχει συνήθως πολύ μικρούς όγκους που δεν τους αισθάνεστε, οπότε μια ογκώδης μάζα είναι απίθανο να είναι καρκινική.

Αίτια

Η ακριβής αιτία του καρκίνου των νεφρών είναι άγνωστη. Όμως, ο κίνδυνος ανάπτυξης της νόσου αυξάνεται εάν είστε υπέρβαρος, έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου των νεφρών.

Πηγές: express.co.uk, voicenews.gr
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ