2018-10-11 10:04:35
Φωτογραφία για Συνάντηση Καμμένου - Μάτις στις ΗΠΑ: Τι συζητήθηκε
Συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, είχε ο Πάνος Καμμένος. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός εξήγγειλε την επίσπευση της υλοποίησης του σχεδιασμού για την υπογραφή νέων «αμυντικών συμφωνιών» που θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό «ουσιαστικά της νέας ενεργειακής πολιτικής» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Έχουν υπάρξει πάρα πολύ μεγάλες βελτιώσεις στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε βάλει στο παρελθόν. Συζητήθηκαν πολλά θέματα, τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα. Στο γενικό πλαίσιο πάντως σας λέω ότι αυτά τα οποία είχαμε σχεδιάσει προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχαμε προγραμματίσει και παράλληλα σχεδιάζουμε πλέον και καινούργιες συνεργασίες», είπε ο κ. Καμμένος.

Σε ερώτηση για το αν το θέμα των τουρκικών απειλών για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων εντός της κυπριακής ΑΟΖ τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός παρέπεμψε στην επέκταση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, σχολιάζοντας πως στέλνει από μόνη της ένα σαφές μήνυμα.


«Σας είπα ότι προχωράμε σε συνεργασία με την επέκταση της συμφωνίας της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και με τις ΗΠΑ. Νομίζω ότι (από) αυτό είναι σαφές το μήνυμα», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ο ΥΠΕΘΑ εξήγησε πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του περιφερειακού στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ στη ΝΑ Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, χαρακτηρίζοντας τις επικείμενες διακρατικές συμφωνίες ως το «επόμενο βήμα» αυτής της πολιτικής.
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ