2018-10-11 10:04:35
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΣΤΟΝ Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 102 FM (ΕΡΤ) ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Δ. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Ν. ΛΑΔΙΑΝΟ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, στο ρ/φ σταθμό Μακεδονίας 102 FM (ΕΡΤ) και στους δημοσιογράφους Δ.Κουγιουμτζόπουλο και Ν.Λαδιανό, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το προσφυγικό:

Θα συνιστούσα, κυρίως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, το θέμα του προσφυγικού να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα. Δεν είναι σωστό ζητήματα τα οποία άπτονται των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής συνοχής να μπαίνουν στη διάσταση της μικροπολιτικής.

Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα έκαναν μια προσπάθεια στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης των κοινωνιών και κυρίως του σεβασμού αυτών των ανθρώπων που έχουν πληγεί.

Η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ προφανώς δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Η τήρησή της είναι όμως απαραίτητη, προκειμένου να διαχειριστούμε της προσφυγικές ροές και να υπάρχει μια σταθερότητα στην περιοχή. Υπάρχουν συνεννοήσεις, νομίζω πως γίνονται σε καλό κλίμα, αλλά θα πρέπει και η Τουρκία να κινείται μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας και να μη συμβάλει στη δημιουργία δύσκολων καταστάσεων.


Για τη συμφωνία των Πρεσπών:

Περιμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και αυτές τις δεσμεύσεις οφείλει η  πλευρά της ΠΓΔΜ να τις ολοκληρώσει. Ο κ. Ζάεφ και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται ότι οι ακραίοι εθνικισμοί που επικράτησαν στη γειτονική χώρα δεν διευκόλυναν την επίλυση των προβλημάτων, την ανάπτυξη, την οικονομική ευημερία αλλά και τη σταθερότητα στην περιοχή. Και η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε από ακροδεξιές ρητορείες. Δεν μιλάω για την έκφραση μιας γνώμης των πολιτών που εμπεριέχει το συναίσθημα πολλές φορές, αναφέρομαι σε εθνικιστικές κραυγές και ακρότητες.

Για διευθέτηση της ΑΟΖ με την Αλβανία:

Στην προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων πάντα υπάρχουν και δυσκολίες. Νομίζω ότι η επιμονή μας στην αμοιβαία επωφελή διευθέτηση αυτών των ζητημάτων θα έχει ευτυχή κατάληξη. Η επιλογή της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την άσκηση μιας πολύπλευρης εξωτερικής πολιτικής με γνώμονα την ανάπτυξη και τη σταθερότητα έχει αποφέρει καρπούς και αυτό έχει φανεί. Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα, παρά την κρίση που περάσαμε, θεωρείται πλέον διεθνώς πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η αναγνώριση υπάρχει από όλους και αυτό θέλουμε να πετύχουμε και σε αυτή την περίπτωση. Τα Βαλκάνια υπέφεραν πολύ όλα αυτά τα χρόνια από εθνικισμούς αλλά και από λανθασμένες επιλογές του διεθνούς παράγοντα, ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα. Είναι προς όφελος όλων των λαών της περιοχής τα Βαλκάνια να αποτελέσουν την επόμενη περίοδο την ευχάριστη έκπληξη της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε αυτοί που μπαίνουμε μπροστά σε αυτή την προσπάθεια.

Για το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Γ.Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης:

Το ζήτημα των υποψηφιοτήτων δεν αποτελεί απλά μια υπόθεση ονοματολογίας. Είναι θέμα αντίληψης, προγραμματικού λόγου και ευρύτερων συναινέσεων. Ο κ. Μπουτάρης συμβολίζει μια προοδευτική αντίληψη και  έχει επιδείξει ένα δημοκρατικό ήθος, το οποίο αξίζουν η Θεσσαλονίκη και Μακεδονία. Νομίζω πως ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές, γιατί δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα, έχει συμβάλει αυτή την περίοδο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα λοιπόν το σημαντικό είναι να επικρατήσει μια τέτοια λογική, ανεξάρτητα του ποιος θα ηγηθεί -εγώ θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο κύριος Μπουτάρης- γιατί πρέπει να πάμε σε μια δημοκρατική παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ