2018-10-11 17:03:06
Φωτογραφία για Πονοκέφαλος: Εξαφανίστε τον αλλάζοντας τη διατροφή σας!
Έχετε παρατηρήσει ποτέ, αφού έχετε φάει ένα σουβλάκι, να σας πιάνει πονοκέφαλος;

Μπορεί και όχι, καθώς θα σας φαινόταν απίθανο αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν ουσίες μέσα στα τρόφιμα οι οποίες μας προκαλούν πονοκεφάλους, όπως διάφορα συντηρητικά ή χρωστικές, αλλά υπάρχουν και τρόφιμα τα οποία αποτρέπουν τη δημιουργία πονοκεφάλων και βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή τους χωρίς φαρμακευτική αγωγή.

Οι αιτίες των πονοκεφάλων είναι πολλές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα τρόφιμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από ένα γεύμα γρήγορου φαγητού, όπως το μπέικον, τα χοτ ντογκ ή ένα σουβλάκι, μπορεί να σας οδηγήσει σε μια ημικρανία. Αυτό συμβαίνει γιατί προκειμένου τα κρέατα να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρόνο νωπά, χρησιμοποιούν μία ομάδα ουσιών που ονομάζονται νιτρικά, τα οποία διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο.

Δεν είναι όμως καλύτερα τα κινέζικα ή μεξικάνικα φαγητά παρόλο που δεν περιέχουν στην κύρια διατροφή τους κρέας. Προκειμένου να εμπλουτίσουν τη γεύση των φαγητών προσθέτουν όξινο γλουταμινικό νάτριο το οποίο προκαλεί σφίξιμο στο κεφάλι και ένταση.  Αποφύγετε επίσης την ασπαρτάμη και τα ποτά με κίτρινο χρώμα.


Τρώτε πρωινό και ένα ενδιάμεσο γεύμα στη δουλειά, προτιμώντας δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα, ψωμί με βούτυρο καρύδι, χωρίς ζάχαρη ή αβγά με σπανάκι ή κάρδαμο. Να θυμάστε να τρώτε κάθε 3-4 ώρες, για να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προτιμήστε κράκερ σικάλεως, ψωμί ή ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ρύζι μπασμάτι, σε συνδυασμό με άπαχη πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Οι  τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηροί καρποί, σπόροι, τα φασόλια και τα μπιζέλια, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, καθώς η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί ένταση στον οργανισμό και αϋπνία, νούμερο ένα αιτία για ημικρανίες.

Δοκιμάστε ένα σνακ πριν από το κρεβάτι, όπως κουάκερ, παξιμάδια βρώμης που ολοκληρώνεται με το τυρί με χαμηλά λιπαρά, ένα απλό γιαούρτι με καρύδια και φέτες μπανάνας, καθώς θα σας βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου.

Εάν πάσχετε από τακτικούς πονοκεφάλους, μερικές αλλαγές στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Σταματήστε να τρώτε έτοιμα φαγητά και εμπλουτίστε την με περισσότερα λαχανικά και φρούτα, ενώ θα δείτε σίγουρα βελτίωση κάνοντας πολλά γεύματα και μικρά.

Πηγή: itrofi.gr
_ br />
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ