2018-11-23 15:24:31
Φωτογραφία για Πώς θα καταλάβεις αν αυτό που τρως είναι φρέσκο;
Εκτός από τη γεύση ενός φαγητού, η ποιότητά του είναι σημαντική, καθώς η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία.

Όμως, πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα φαγητό;

Μπορεί να μην έχει κανένα «σημάδι» το φαγητό αυτό που πας να αγοράσεις, αλλά μπορεί να μην πρέπει να το καταναλώσεις. Εσύ, όμως, πώς θα το καταλάβεις; Εκτός από την ημερομηνία λήξης, για παράδειγμα, πώς θα ξεχωρίσεις ένα φρέσκο αβγό; Πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα φαγητό;

Πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή των τροφίμων και να τα τσεκάρεις τουλάχιστον πριν τα βάλεις στο στομάχι σου. Και αυτό γιατί ένα χαλασμένο φαγητό μπορεί να σου προκαλέσει ναυτία, εμετούς, διάρροια και άλλα προβλήματα ακόμη πιο σοβαρά.

Δες παρακάτω πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα τρόφιμο:

Φρέσκα αβγά

Ένα απλό τεστ για να σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο φρέσκο είναι το αβγό. Βάλε ένα αβγό σε ένα ποτήρι νερό και δες τι θα συμβεί. Αν το αβγό βυθιστεί και γείρει, τότε μπορείς να το καταναλώσεις. Αν βυθιστεί, αλλά δεν γείρει, τότε είναι περίπου δύο εβδομάδων κι αν δεν βυθιστεί, δεν πρέπει να το καταναλώσεις! Παράλληλα, μπορείς να δώσεις προσοχή στον κρόκο και συγκεκριμένα στο χρώμα του. Όσο πιο έντονο, τόσο το καλύτερο.


Σοκολάτα

Πολλοί δεν λένε όλη την αλήθεια για το πόσο κακάο περιέχει η σοκολάτα. Για να ελέγξεις την πραγματική περιεκτικότητα, άκου τον ήχο όταν τη σπας! Η σοκολάτα με περισσότερο κακάο θα κάνει ένα καλύτερο ήχο, πιο δυνατό και ξεκάθαρο, ενώ αυτή με λιγότερο κακάο θα κάνει ένα μαλακό ήχο. Να την ακούς, λοιπόν, τη σοκολάτα!

Αβοκάντο

Πώς θα επιλέξεις το σωστό αβοκάντο; Άνοιξέ το και δες το εσωτερικό του. Αν ανοίγει εύκολα και είναι πράσινο στο εσωτερικό, τότε είναι καλό και ώριμο!

Μπανάνα

Πώς θα επιλέξεις την καλύτερη μπανάνα; Αυτή που δεν έχει κανένα «σημάδι» πάνω της, σίγουρα δεν είναι καλή! Μην αποφεύγεις τις μπανάνες με μικρά σημάδια γιατί όσο πιο ώριμη είναι, τόσο πιο γευστική και καλύτερη!

Γαρίδες

Αν θέλεις μια φρέσκια γαρίδα, τότε επίλεξε αυτές που έχουν ακόμη το κεφάλι τους! Οι γαρίδες είναι συνήθως κατεψυγμένες και μεταφέρονται χωρίς κεφάλια, επειδή αυτά περιέχουν πολύ λίπος και μπορεί να χαλάσει την υφή τους όταν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Βούτυρο

Πώς θα καταλάβεις ένα αληθινό βούτυρο από ένα υποκατάστατο; Το φυσικό βούτυρο είναι φτιαγμένο από γάλα αγελάδας και είναι πιο ακριβό από το υποκατάστατό του. Το πραγματικό βούτυρο έχει ένα φυσικό  χρώμα, λιώνει ομοιόμορφα και σε αντίθεση με τα υποκατάστατα που παρασκευάζονται με φυτικό έλαιο, δεν αφήνει σταγόνες στην επιφάνειά του όταν λιώνει.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τις αφήνουν για του χρόνου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τις αφήνουν για του χρόνου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ