2012-06-09 09:01:02
Φωτογραφία για Η εκπαίδευση του εγκεφάλου θεραπεία για την κατάθλιψη
Μόλις μετά από τέσσερις συνεδριάσεις με τη σχετική μέθοδο, πάσχοντες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση Μπορεί ο εγκέφαλος να εκπαιδευτεί για να ξεπερνά την κατάθλιψη; Ναι, μπορεί είναι η απάντηση των επιστημόνων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Cardiff, οι άνθρωποι μπορούν να εκπαιδεύσουν κυριολεκτικά τον εγκέφαλό τους να σκέφτεται όμορφες εικόνες και αυτό βοηθά σημαντικά στη λειτουργία του.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από ανθρώπους που πάσχουν από την ψυχική νόσο να σκεφτούν θετικές εικόνες και με εγκεφαλογράφημα μέτρησαν τις επιπτώσεις που έχει κάτι τέτοιο στη λειτουργία του εγκεφάλου τους.

Όπως έδειξε η μελέτη, η εγκεφαλική λειτουργία βελτιώνεται σημαντικά. Μάλιστα, οι πάσχοντες παρουσίασαν βελτίωση ακόμη και μετά από 4 μόνο συνεδρίες.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες στο πείραμα σε δυο ομάδες: στη μια ομάδα έδειξαν τα αποτελέσματα του εγκεφαλογραφήματος ενώ στην άλλη όχι. Όσοι είδαν τη βελτίωση που προκαλούσε η σκέψη θετικών εικόνων, παρουσίασαν ακόμη καλύτερη και ταχύτερη πρόοδο και υποχώρηση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης από τους υπόλοιπους. 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ