2012-06-09 18:42:02
Φωτογραφία για Έφυγε από τη ζωή η Ζωρζ Σαρρή, αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών
Αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών αλλά και ηθοποιός , η Ζωρζ Σαρρή, απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της σε ηλικία 87 ετών. Γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα από μητέρα Γαλλίδα και πατέρα από το Αϊβαλί, η Σαρρή, στη διάρκεια του πολέμου συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτής στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη. Το 1947 αυτοεξορίζεται στο Παρίσι, όπου και παντρεύεται τον αιγυπτιώτη χειρουργό Μάρκελλο Καρακώστα, με τον οποίο απέκτησε δυό παιδιά.

Το 1962 επιστρέφει στην Ελλάδα συνεχίζει να παίζει στο θέατρο έως και την επιβολή της δικτατορίας που σταματά για λόγους ιδεολογικούς. Είναι η εποχή που αρχίζει να γράφει το πρώτο της μυθιστόρημα «Ο Θησαυρός της Βαγίας» που έγινε μεγάλη επιτυχία και αργότερα μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Συνέχισε γράφοντας βιβλία για παιδιά και νέους, όπως επίσης και θεατρικά έργα.

Καθιέρωσε ένα νέο τρόπο γραφής στο νεανικό μυθιστόρημα, τόσο από την άποψη του ζωντανού, αυτοβιογραφικού ύφους όσο και της εισαγωγής του πολιτικού, κοινωνικού και ιστορικού στοιχείου στο είδος για το οποίο και έλαβε πολλά βραβεία. Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη στις 11 το πρωί από το Α’ νεκροταφείο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ