2019-01-03 13:39:53
Φωτογραφία για Μανιαδάκης: Εδώ κι ένα χρόνο με παρακολουθούν πράκτορες της ΕΥΠ
Πώς θα μπορούσα να διαφύγω, διερωτήθηκε σε νέα συνέντευξή του ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας που από προστατευόμενος μάρτυρας βρέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis

Πώς θα μπορούσα να διαφύγω, από τη στιγμή που «εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;» διερωτήθηκε σε νέα του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης, που από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis βρέθηκε κατηγορούμενος.

Ο κύριος Μανιαδάκης, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ανέφερε πως όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει περισσότερα από 70 ταξίδια, όλα σε γνώση των αρχών και πως είχε ενημερώσει για το συγκεκριμένο ταξίδι, πριν από το οποίο εκδόθηκε η απαγόρευση εξόδου, την ίδια την εισαγγελέα. «Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές», πρόσθεσε.


«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσω πρόσωπα». Όταν ρωτήθηκε γιατί έκρινε πως έπρεπε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από τη στιγμή που δεν έχει κατονομάσει πολικά πρόσωπα, απάντησε: «Το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία; Ποτέ δεν υποσχέθηκα, ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας».

Γυναίκα προστατευόμενη μάρτυρας τον έχει κατηγορήσει ότι «έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα». Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος προστατευόμενων μαρτύρων Παύλος Σαράκης, ότι δηλαδή έχει καταθέσει ονόματα πολιτικών προσώπων της Ελλάδας στις αμερικανικές Αρχές, διέψευσε, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι «αναληθές» και κατηγόρησε τον νομικό για τις δηλώσεις του, αναφέροντας ότι, «έχει οικονομικό κίνητρο. Έχω καταθέσει με το πραγματικό μου όνομα, αλλά δεν έχω αναφέρει κανέναν», τόνισε.

Ο Νίκος Μανιαδάκης άφησε μάλιστα και αιχμές πως του έχει στηθεί παγίδα. «Είναι προφανές το τι έχει συμβεί», είπε. Εκτίμησε δε ότι «υπάρχει τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια».

Μου ζήτησαν να υπογράψω ότι δεν θα έχω αστυνομική ασφάλεια

Ο κύριος Μανιαδάκης αποκάλυψε ακόμα πως δεν έχει πλέον αστυνομική προστασία, την οποία και εδικαιούτο ως «προστατευόμενος μάρτυρας», καθώς του ζητήθηκε να αιτηθεί την απαλλαγή του: «Θέλω να παρακαλέσω τον προϊστάμενο, τον αστυνομικό διευθυντή της αρχής προστασίας να παραδεχθεί ότι αυτός μου το ζήτησε [...] Αυτός μου ζήτησε και γνωρίζει τους λόγους, τους οποίους δεν θέλω να ανακοινώσω αυτή τη στιγμή, αλλά ο ίδιος μου το ζήτησε και ετοίμασε το έγγραφο και μου ζήτησε να το υπογράψω. Μου στερήθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψω, μου άσκησαν τη δίωξη και βρίσκομαι σε αυτή τη θέση για κάτι που οι ίδιοι μου ζήτησαν να υπογράψω».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ