2012-06-09 18:59:11
Φωτογραφία για Η Γερμανία μπορεί να σώσει το ευρώ βγαίνοντας από την Ευρωζώνη!
Δύο κορυφαίοι οικονομολόγοι, ο Clyde Prestowitz που αρθρογραφεί στο foreignpolicy.com και ο John Prout που είναι πρώην θησαυροφύλακας, τοποθετημένος στη Γαλλία της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας θέτουν το ερώτημα.

Με την Ελλάδα να έχει αρκετές πιθανότητες εξόδου από το ευρώ η Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία οδεύει προς την καταστροφή. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα χρόνος για την αντιστροφή του κλίματος από τους Ευρωπαίους ηγέτες με έναν απλό και πρωτότυπο τρόπο.Αντί να σπρώξουν την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ, η Γερμανία θα έπρεπε εθελοντικά να βγει η ίδια από το ευρώ και να επιστρέψει στο μάρκο.

Το πρόβλημα, συνεχίζει το άρθρο, δεν είναι οι αδυναμίες των περιφερειακών ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), αλλά η υπέρμετρη ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας. Η Γερμανία είναι μια πολύ ισχυρή οικονομία, με ισχυρό εργατικό δυναμικό που την κάνει ανταγωνιστική στις παγκόσμιες αγορές και κατά συνέπεια θα μπορούσαμε να πούμε ότι για τα μέτρα της Γερμανίας το ευρώ ειναι υποτιμημένο έναντι του δολλαρίου.

Όσο όλες οι υπόλοιπες χώρες παραμένουν σε μια ευρωζώνη η οποία έχει σαν μέλος της την Γερμανία, είναι καταδικασμένες να προσπαθούν να την ανταγωνιστούν, πράγμα που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μέτρα λιτότητας, περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, μείωση μισθών. Αυτό είναι που συμβαίνει στην ουσία τα τελευταία 2 χρόνια.
karfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ