2019-01-10 20:23:16
Φωτογραφία για Ένωση Αθηνών: Το γαϊτανάκι με την καθαριότητα συνεχίζεται - Σε 40 μέρες θα λυθεί το θέμα
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών:  Η Ένωση Αθηνών αναδεικνύει τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας, αμέσως μόλις γίνονται αντιληπτά, δεν στέκεται

όμως μόνο στην ανάδειξη αυτών αλλά επιπλέον προτείνει λύσεις και στηλιτεύει την αδυναμία της Διοίκησης να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας.

     Έτσι και στο θέμα της καθαριότητας και υγιεινής στις υπηρεσίες μας, ένα χρόνιο πρόβλημα που δυστυχώς τείνει να γίνει το σύγχρονο «γιοφύρι της Άρτας» το αναδείξαμε με άμεσα αντανακλαστικά, τέτοια που δυστυχώς δεν έχει δείξει η Ηγεσία μας, έτσι ώστε να μην παρατηρεί αμήχανη και άπρακτη τις προθεσμίες να περνούν.

     Επανερχόμαστε και σήμερα μετά από τις πρώτες μέρες του νέου έτους, γιατί μπορεί οι ημερομηνίες και οι διαδικασίες να περνούν αλλά δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα και τα σκουπίδια δεν περιμένουν.


     Πληροφορηθήκαμε σε πρόσφατη συνάντηση με τη Ηγεσία ότι το θέμα θα λυθεί οριστικά σε 35 με 40 μέρες και ότι για το μεσοδιάστημα έχει προβλεφθεί να διανεμηθεί ένα ποσό για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α., και όχι μόνο, με  διαδικασίες «fast track». Δυστυχώς όμως δεν έχει παρατηρηθεί κάποια θετική εξέλιξη στις υπηρεσίες, οι οποίες καθαρίζονται ακόμα με ιδία μέσα από τους συναδέλφους, οι οποίοι αγοράζουν υλικά καθαρισμού από την τσέπη τους και πληρώνουν «ρεφενέ» για την καθαριότητα, πράγμα απαράδεκτο.

    Πότε άραγε θα ξεκινήσει η διαδικασία καθαριότητας στις αστυνομικές υπηρεσίες με τη χρήση αυτού του ποσού; Τι θα περιλαμβάνει, για ποιες υπηρεσίες και με ποια κριτήρια θα γίνει  η ανάθεση σε συνεργεία καθαρισμού έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα επιθυμητά αποτελέσματα; Αν τελικά ήταν τόσο απλό και εύκολο να βρεθεί ένα διαθέσιμο κονδύλι, γιατί έπρεπε να παρέλθει η λήξη της σύμβασης την 31/12/2018 και για 10 ημέρες ήδη και πόσες άραγε ακόμα, να μην υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού στις υπηρεσίες; Δεν υπάρχει τελικά «συνέχεια» στις λειτουργίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Και τέλος ποια είναι η θέση της Πολιτικής Ηγεσίας η οποία έως την ώρα που μιλάμε «ποιεί την νησαν» για το θέμα αυτό, το οποίο προφανώς και όλο περιέργως δεν αγγίζει το κτίριο της Κατεχάκη; Ελπίζουμε η Γ.Δ.Ο.Ε.Σ. να εγκρίνει τάχιστα τα αιτήματα που της έχουν αποσταλεί από τις διαχειρίσεις των επιμέρους Διευθύνσεων για το φημολογούμενο διάστημα έως 28/02/2019.

     Αναμένουμε τις επόμενες ώρες να εμφανιστούν συνεργεία καθαρισμού στις υπηρεσίες μας για να λειτουργήσουν σωστά και με ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής. Σε αντίθετη περίπτωση οι υπηρεσίες-χωματερές με τα χαρακτηριστικά Λευκίμμης….. μπορούν πολύ εύκολα να μην λειτουργήσουν και καθόλου!!!

                                                               Για το Δ.Σ.

             - Ο -                                                                                  - Ο -

        Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                     

       ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                   ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ