2012-06-10 12:08:03
Φωτογραφία για Αποτίμηση του πολιτικού προσκηνίου από αναγνώστη
10 Ιουνίου 2012, 7 ημέρες πριν της εκλογές είναι και αυτή μια καλή ώρα για μία ακόμη θεώρηση των επικρατέστερων κομμάτων, αν θέλετε ενας άλλος βοηθός του τύπου ''τί να ψηφίσω'' πάλι σε επίπεδο ενημέρωσης, όμως μόνο των... κακώς κείμενων και αδίκως κατηγορημένων ως κακώς κείμενα. Εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις παρουσιάζοντας τα αντικειμενικότερα τμήματα των απόψεών μου για ζητήματα που πρέπει να τα αναλογιστούμε. Εν ολίγοις μία αποτίμηση του πολιτικού σκηνικού.

Ας ξεκινήσουμε με το κόμμα που όλοι λίγο πολύ εξαιτίας των ''Πεμπτιανών'' σκέφτονται:

ΚΚΕ (το κόμμα σου λαέ): Το κόμμα αυτό μπορεί να μην έχει κάποιο ουσιαστικό πρόγραμμα, αν μου επιτρέπετε (το κρίνω αυτό επειδή η Κα Παπαρήγα ερωτήθη τί θα έκανε αν κυβερνούσε και δεν απήντησε) άλλα δεν έχει σημασία μιας και δεν πρόκειται να κυβερνήσει τον Ιούνιο. Όμως τί κάνει αυτό το κόμμα το έχει εκφράσει η αξιότιμος Λιάνα Κανέλλη που σαφώς μας είπε ότι καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και όσο δύναται αντιστέκεται στα ψηφίσματα άδικων νόμων
. Αυτές οι πράξεις είναι αρκούντως αντιστασιακές (και το λέω αυτό ως υπέρμαχος του να σταματήσουν οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ ΝΔ που αποτέλεσαν κατεστημένο), άλλα αν πιστεύετε ότι έχει σταθερό εκλογικό σώμα ικανό να εισάγει το ΚΚΕ στην βουλή, δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο να το επιλέξετε, άλλωστε αν έβγαζε 50 ανθρώπους, πενήντα άνθρωποι θα αρνούνταν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Το ΚΚΕ έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα: επιλέγει να ''καταγγέλει την ύπαρξη φιδιού εντός της τρύπας ''αλλά να μην κάνει τίποτα για να το βγάλει αιτούμενο πότε από τους συμπολιτευόμενους να αλλάξουν κατευθύνσεις προς τα εκεί που πρέπει, και πότε από τον λαό να εξεγερθεί. Εν ολίγοις επιλέγει να υπάρχει ως κόμμα διαμαρτυρίας και μόνον ως τέτοιο ή τουλάχιστον αυτό το προφίλ βγάζει. Όπως είπα πριν, χρειαζόμαστε αυτό το στοιχείο, αλλά περισσότερο χρειαζόμαστε κάποιον να ανατρέψει τους δυσμενέστερους όρους του μνημονίου.

Και για να συνεχίσουμε ενθυμούμενοι το συμβολικό γεγονός της επίθεσης κατά της Λιάνας Κανέλλη ας περάσουμε στην Χρυσή αυγή (για να ξεβρομίσει ο τόπος):

Δυστυχώς οι ''άδικες επιθέσεις '' των κυρίων Δούρου και Κανέλλη δεν ήσαν καθόλου άδικες. Γερμανοτσολιάς δηλαδή ελληνας (με το ε μικρό) στρατιώτης που υπηρετεί τον κατοχικό στρατό. Τέτοιος ήταν η προτίμηση του Νίκου Μιχαλολιάκου Γεώργιος Παπαδόπουλος, οργανωτής του τμήματος Πατρών συγκεκριμένα, πράγμα που επιβεβαιώνουν και πηγές. Η ΧΑ αποτελεί μία οργάνωση η οποία έχει κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό αριστερών. Και το μπουγέλωμα της κας Δούρου ήταν άδικο αφού δεν ηταν προσωπική η επίθεση ούτε παράλογο το να κατακρίνεις την εκλογή ατόμου που κατηγορείται για ποινικό αδίκημα. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, αν θυμάμαι, δεν ήσαν μέλη του ΚΚΕ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω οι νέοι που ψήφισαν για αντίσταση στο σύστημα να ικανοποιούνται με το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη και το μπουγέλωμα της κυρίας Δούρου. Κατα πώς την άλλη φορά το παρακράτος σκότωσε έναν Δημοκράτη, τον αείμνηστο Λαμπράκη, έτσι θα διαπράξουν και τούτοι με όποιον προασπιστεί την δημοκρατία, και δεν εννοώ την Λιάνα Κανέλλη η οποία προφανώς αμυντικά φερόμενη, αλλά ποινικώς κολαστέα έριξε ένα χαρτί προς τον Κασιδιάρη, ο οποίος θεώρησε απαραίτητο να κτυπήσει έντονα μία σχεδόν εξηντάρα για να αμυνθεί (πράγμα που φανερώνει για εμένα την πίστη του, αν μια γυναίκα σήκωσε κεφάλι δείρε την). Θα αναφερθώ σε κάποια επισφαλή στοιχεία, όπως η συνάθροιση με τον δολοφόνο του καθηγητού Τεμπονέρα και η προπηλάκιση δημοσιογράφου Ασιατικής χώρας που απλώς ήθελε να κάνει για αυτούς ρεπορτάζ. Επ' ευκαιρία δεν νομίζω ότι όσο υποκινούμενοι και να είναι οι δημοσιογράφοι η ζωή μας να ήταν καλύτερη χωρίς αυτούς, δηλαδή θα ζούσαμε με στρατιωτικά ενημερωτικά και Αντικειμενικά δελτία της ΧΑ. Προτού καταλήξω θα αναφερθώ για λίγο ακόμα στο παρελθόν και παρακαλώ συγχωρέστε με για αυτό αλλά όταν έρχεται το στοιχείο της αναβίωσης καταστάσεων καλό είναι να γνωρίζουμε για τι καταστάσεις πρόκειται  Η Ελλάδα στον γύψο λοιπόν. Το πέτυχε, η Ελλάδα είχε εμφανή οικονομική πρόοδο και κάποιος έπρεπε να θολώσει τα νερά για να καταστούν δυνατές οι όχι απλές αλλά τερατώδεις υπεξαιρέσεις χρηματικών ποσών (Το θόλωμα των νερών αποδεικνύει το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάνδαλα απαιτούν 30 χρονια για να αποκαλυφθούν καθώς όλες οι δημοκρατικές κυβερνήσεις έσπευσαν να φανερώσουν τί συνέβη. Αν θέλετε ήταν η τελειότερη μορφή του ''λάβαμε καμμένη γη''.) Και ο κίνδυνος κομμουνισμού. Λίγα χρόνια νωρίτερα το αριστερότερο κόμμα της βουλής (ΕΔΑ) ειχε επιτύχει είσοδο 19 και μετά 60 και μετα 28 με άνεση τον ίδιο χρόνο που το ΚΚΕ ήταν παράνομο. Οι αριστερές δυνάμεις κέρδιζαν έδαφος και δεν το ήθελε.Είχε την σχετική αξιοπρέπεια να πει τί σκόπευε να κάνει ο δικτάτορας.Αν λοιπόν θέλετε ένα κόμμα που θα πει ότι καταπιέζει το σύστημα και θα καταπιέσει την αριστερά και αν θεωρείτε ότι όχι αυτοί που έκαναν υπεξαιρέσεις αλλά οι μετανάστες και οι αριστεροί φταίνε για την κατάντια του τόπου και ότι η βία δίνει λύσεις ψηφίστε ΧΑ.

Φυσικά πρέπει τώρα να αναφερθουμε στους πρωταγωνιστές του πρόσφατου εχθές:

ΠΑΣΟΚ(αυτοδύναμη Ελλάδα)-ΝΔ (με την Ελλάδα δεν παίζουμε): Νομίζω ότι, ό,τι έγραψα μέχρι στιγμής, το έγραψα προσεγμένα, έτσι τους τοποθετώ μαζί αφού αποτελούν τις κεντρώες δυνάμεις του παλαιού δικομματισμού και αυτούς που θεωρώ ότι τα φάγανε. Και σε περίπτωση νίκης της ΝΔ θα συνασπισθούν ως φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.

Το να βγαίνει κανείς όμως και να απαξιώνει εις βάθος χρόνου το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ είναι πολύ άδικο. Ίσως είμαι γραφικός αλλά αν και νέος δεν θα ξεχάσω την ιστορία μου, για τον Κωσταντίνο Καραμάνλη που νομιμοποίησε το ΚΚΕ , έφερε την ανθηρή οικονομία , διέπραξε την αύξηση μισθών και συντάξεων και για τους ΓΕΩΡΓΙΟ και ΑΝΤΡΕΑ οτι έκαναν δημοκρατικούς νόμους .Φυσικά δεν ήταν άγιοι άνθρωποι, ήταν ανθρώποι που έκαμπταν την δημοκρατία για να εκλεγούν, ήτανε άνθρωποι που έκαναν χοντρές υπεξαιρέσεις ήτανε και καιροσκόποι των πολιτικών ρευμάτων .Όμως αν ρωτήσετε τους μεγαλύτερους θα σας περιγράψουν την παρελθοντική περίοδο 1900-1980 στην Ελλάδα ως μια εποχή ''σκοτεινών καιρών'' εν συγκρίσει με το 2009 και βήμα βήμα εκείνοι έκαναν τις αλλαγές. Δεν πρέπει να ξεχάσω όμως και ότι αφου εισήλθαμε στο ευρώ επί Σημίτη το έλλειμμα καλπάζει όλο και πιο ψηλά άσχετα με το ποιος έχει τα ηνία. Στο σήμερα έχουμε μια Ελλάδα με εναν Βενιζέλο που εμμέσως πλην σαφώς μας λέει σκύψτε κεφάλι και φορέστε τα δεσμά του μνημονίου γιατί έτσι πρέπει. Έναν Σαμαρά δε, που ποντάρει στον φόβο πάσης φύσεως για τους μετανάστες, για τις ριζικές αλλαγές, για την μονομερή καταγγελία,φόβο για το μέλλον την επιστροφή στην δραχμή ,το γεγονός ότι λείπουν κάθε τετράμηνο στις πρωτογενείς δαπάνες κάποια λίγα δις κλπ.Σημειώστε όμως ότι όποιος φανταζόταν μονομερή διαγραφή κοροϊδευόταν, άλλωστε ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για αλλαγή των δυσμενών όρων του μνημονίου μόνο πια. Εξ' αρχής σκόπευε να αλλάξει τους δυσμενείς όρους απλά έβαλε λίγη μαγιά και του βγήκε η μονομερής καταγγελία και ο Σαμαράς δεν θα κάνει τίποτα που με λίγη μαγιά ισούται με αλλαγή των όρων μην ξεχνιόμαστε μεγάλα κόμματα είναι να μας πείσουν θέλουν.Δεν είναι παράλογος ο Σαμαράς αλλά το να εκχωρούμε λίγο λίγο την ανθρωπινή μας ιδιότητα γιατί είτε το καταλαβαίνει είτε όχι εκεί οδηγούμαστε, δεν είναι λύση.Όπως και οι άλλες δύο έτσι σεβαστή άποψη , για όσους φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι και φοβούνται το μη δικομματισμό, που είναι σχεδόν παγκόσμια πατέντα, ας ψηφίσουν ΝΔ καλύτερα(για δυνατότερη κυβέρνηση) ή και ΠΑΣΟΚ.

Το επόμενο κόμμα που έρχεται λογικά είναι'' ο κίνδυνος της αριστεράς'':

ΣΥΡΙΖΑ: (ανοίγουμε δρόμο για την ελπίδα)

Πράγματι πωλούν ελπίδα και για αυτό έχουν και αυτοί άριστες πιθανότητες νίκης γιατί και οι δύο (Κος Τσίπρας- Κος Σαμαράς) πείθουν. Καθόλου αδίκως λοιπόν δεν μιλάνε κάποιοι για ΠΑΣΟΚ του '81 και δεν μιλώ για υποσχέσεις αλλά για πώληση ελπίδας. Αυτός ειναι ο λόγος που και ο Σαμαράς επικαλείται το παρελθόν επαναφέροντας στο κόμμα εμβλήματα κεντρώων και ακροδεξιών ιδεών για να επαναφέρει την επιτυχημένη (για τα δυο ''άκρα'') κόντρα δεξιάς αριστεράς άρα επενδύουν στην αναβίωση του παρελθόντος όλοι. Ειτε ειναι καρικατούρα ειτε σοβαρή αναβίωση αποτελεί γεγονός. Το δυστυχές όμως είναι ότι πέραν μίας σοβαρής οικονομικής πολιτικής τάζουν και λαγούς με πετραχήλια δηλαδή προσλήψεις αντί για απολύσεις που δυστυχώς χρειάζονται. Και εδώ οι απολύσεις αναδεικνύουν το πρόβλημα των μεταναστών που αναλαμβάνουν το ρόλο ντόπιου εργατικού στοιχείου που είναι υποτροφικό. Η κίνηση πρώτα να απελαθούν και μετά να δούμε τί θα κάνουμε θα ηταν καταστροφική. Πρέπει πρώτα να κάνουμε τον Έλληνα να ξαναγίνει και εργάτης πέραν απο γραφειουπάλληλος και μετά οψόμεθα τι θα κάνουμε. Όσον αφορά τις αηδίες περί αστυνομίας το να πήγαινε η τακτική αστυνομία στις πορείες νομίζω ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική μιας και δεν αποτελούν σύμβολο μίσους ή φόβου για τα ακροαριστερά στοιχεία όσο οι μονάδες αποκατάστασης τάξης (ΜΑΤ) ενώ φέρουν περισσότερο κύρος και στην καθημερινότητα θα αυξάνονταν οι περιπολίες αφού θα ηταν πολυπληθέστερο το αστυνομικό σώμα.Εν ολίγοις πουλάνε ελπίδα βασισμένη πάνω σε πραγματικότητα αλλά με μαγιά για να φουσκώσουν καλά οι υποσχέσεις. Το ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει την αλλαγή αλλα δεν είναι χρονομηχανή να μας γυρίσει στο παρελθόν.Το δε τελευταίο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα του τουλάχιστον έναν αδιαμφισβήτητα γνήσιο πατριώτη τον Μανώλη Γλέζο. Αν θέλετε να ψηφίσετε την κυβέρνηση και αυτή να μην είναι ΝΔ ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ αλλά με προσοχή .

Και τώρα το κλειδί σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ''υπεύθυνη αριστερά'':

Ο κύριος Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ μετρημένος σοβαρός ένας κύριος πολιτικός με άξιο παρελθόν στα μέτωπα της αριστεράς μου αρέσει αλλά τον φοβάμαι κιόλας λίγο είτε είναι η ενσάρκωση μιας υπεύθυνης αριστεράς είτε κρύβει τον πραγματικό του εαυτό. Αιτούμαι συγνώμης αλλά το μόνο που έχω να του προσάψω είναι ότι αποκόπηκε απο το ΣΥΡΙΖΑ ,τίποτε άλλο.Δεν παρακολουθούσα το κόμμα αυτό και για αυτό δεν μπορώ παρά να μεταφέρω την ιδέα ότι πιθανόν να αποφάσισε αντιμημονιακή στάση όταν φανερώθηκε τί θα ψηφίσει ο κόσμος δηλαδή ότι θα ''μαυρίσει το μνημόνιο''. Πάντως ένα σχετικά ευτυχές σενάριο θα ήταν η κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στους δύο παλιούς εσωκομματικούς αντιπαλους του ΣΥΡΙΖΑ οπού ο γηραιότερος θα συνέτιζε τον δυνατότερο και νεότερο.

Το τελευταίο κόμμα που μένει είναι οι ''αντιστασιακοί'' των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

Όπως και όλοι οι προηγούμενοι έκανε τουρ εκεί που τον ψήφισαν, δηλαδή στα νησιά. Εκεί που κατά το μότο τους (είναι πολλοί είναι ανεξάρτητοι είναι Έλληνες). Πρέπει να επαινέσουμε το ότι εισήγαγαν στον πολιτικό χώρο καινούρια άτομα που νοιάζονται για την Ελλάδα νομίζω. Όμως ας μην ξεχνάμε ότι είναι η συντηρητική πτέρυγα της ΝΔ με εναν αρχηγό που απλά επειδή δεν υπέγραψε το μνημόνιο ΙΙ το παίζει αμόλυντος, άσπιλος θα έλεγα και δεν έχει απλά πρόγραμμα για να μην αναφερθούμε στο ότι από την Β΄ Πειραιώς έβγαλε μία δεσποινίδα (διότι κυρία δεν μας φάνηκε είτε λόγω άγχους μπροστά στο κοινό είτε λόγω έλλειψης ενηλίκου εγκεφάλου) που έλεγε όλο εεεεε ε εεεε κλπ. την οποία βασικά όλοι ρωτούσαν για το πρόγραμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων. Οι πύρινοι λόγοι χρήσιμοι ,αλλά τριάντα τόσοι άνθρωποι σήμερα αποτελούν δύναμη που καθορίζει πράγματα εντός της βουλής , είναι λάθος να μην έχουν ένα πρόγραμμα.Διότι πρόγραμμα δεν είναι το :διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων ή κατοχύρωση ΑΟΖ ή εναλλακτικός δανεισμός ή επαναπατρισμός καταθέσεων γιατί ρωτάς πώς? Ας πούμε μιλούν για επαναπατρισμό καταθέσεων που θα επιτευχθεί με το να μην φορολογηθούν αυτές δηλαδή εξυπηρέτηση των τραπεζών και όχι του κόσμου άρα δώρον άδωρον. Για εμένα αν ο Τσίπρας διατηρήσει την αριστερή του ταυτότητα και αυτοί εξελιχθούν σε Νέα ΝΔ τότε ενσαρκώνουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ φόβο για νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο λαό μία γνωστή αντιπαράθεση δηλαδή την αποκοπή των δεξιών απο τους αριστερούς (ίσως γίνομαι καταστροφολόγος αλλά τα 'χουμε δει και ξαναδει).

Αν γίνομαι γραφικός αιτούμαι συγνώμης αν λέω όσα θυμάστε αιτούμαι συγνώμης αν παραπληροφορώ αιτούμαι συγνώμης αν έχω δίκαιο και εάν υπενθυμίζω απλώς πράγματα που τσούζουν ότι και να ψηφίσετε ας έχετε κατα νου αυτά τα δεδομένα. 

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ