2012-06-10 13:05:53
Φωτογραφία για Ντανιέλ Κον Μπεντίτ:Eάν προκύψει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα θα ήταν το χάος
Η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει χάος, αναφέρει ο ηγέτης των Πρασίνων Ευρωβουλευτών Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», προτείνοντας έναν «τρίτο δρόμο», που αποβλέπει στο να απαλύνει το κοινωνικό σοκ που προκάλεσε το Μνημόνιο. Ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι δημοκρατικές αντοχές μιας χώρας που διέρχεται κρίση είναι μικρές και θα γίνουν ακόμα μικρότερες σε περίπτωση χρεοκοπίας

Ο ηγέτης των Πρασίνων Ευρωβουλευτών εξηγεί γιατί επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «εάν προκύψει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα θα ήταν το χάος. Μια δυνατή έξοδος από αυτό θα ήταν η επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας».

«Σε τέτοιες καταστάσεις το φασιστικό δυναμικό αυξάνεται και μέσα στον πληθυσμό» αναφέρει ο κ. Κον Μπεντίτ. «Είναι ολοφάνερο ότι οι Ευρωπαίοι δεν ξέρουν τι κάνουν» δηλώνει χωρίς περιστροφές ο συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων στην Ευρωβουλή.

Ακόμη, για το κατά πόσο το τρίγωνο Ολάντ-Μόντι-Ραχόι μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά «αυτό το τρίο θα επιβάλει το πολύ κοσμητικές επιδιορθώσεις στο Μνημόνιο, όχι την κατάργησή του».

(bankingnews.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ