2019-01-31 18:27:45
Φωτογραφία για Τι είναι οι χιονίστρες και πώς θα τις αντιμετωπίσεις;
Αποτελούν μία φλεγμονή του δέρματος, η οποία προκαλείται μετά από έκθεση στο πολύ κρύο ή σε περιβάλλον με αρκετή υγρασία.

Σε γενικές γραμμές, οι χιονίστρες δεν είναι επικίνδυνες, ωστόσο η δυσφορία που προκαλούν, επιβάλλει την άμεση αντιμετώπισή τους, ενώ αν εξελιχθούν σε δερματικά έλκη, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος λοίμωξης.

Συμπτώματα

Οι χιονίστρες εμφανίζονται ως:

Μικρές, κόκκινες περιοχές (ερύθημα)ΦαγούραΑίσθημα καψίματοςΦλεγμονή στο δέρμαΟίδημα

Τα σημεία που προτιμούν να κάνουν την εμφάνισή τους είναι τα δάκτυλα των ποδιών και των χεριών. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ξεπερνιέται χωρίς καμία επιπλοκή. Όταν, όμως, οι χιονίστρες συνοδεύονται και από φουσκάλες, τότε επιβάλλεται να δείτε άμεσα το γιατρό σας.

Επιπρόσθετα, οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη και έχουν κυκλοφοριακά προβλήματα, οφείλουν να επισκεφτούν το γιατρό τους αμέσως.


Πώς προκαλούνται;

Οι παράγοντες, λοιπόν, που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνισή τους είναι:

Η χαμηλή θερμοκρασίαΤα κυκλοφοριακά προβλήματαΕυαισθησία στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας

Θεραπευτική αγωγή

Τα σημεία του δέρματος που έχουν παρουσιαστεί οι χιονίστρες, θα πρέπει πρώτα από όλα να προστατευθούν από το κρύο. Γι’ αυτό προτείνονται από τους επιστήμονες υγείας κρέμες που χαρίζουν την αίσθηση της ζεστασιάς.

Επίσης, το έλαιο από χαμομήλι ή λεβάντα συνιστάται για την περιποίηση του δέρματος. Μπορείτε να προσθέσετε δέκα σταγόνες από το έλαιο στην μπανιέρα και αφήνετε το δέρμα να μουλιάσει για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε απαλό μασάζ με το έλαιο στην πάσχουσα περιοχή για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ