2012-06-10 17:53:03
Φωτογραφία για Άνθιμος: «Ψηφίστε με την επιθυμία να μείνουμε στην ΕΕ και μετά πάτε για μπάνιο!»
Για τις εκλογές, την κρίση, τη σχέση Εκκλησίας κράτους αλλά και όσους αφήνουν τις εκλογές για να πάνε για μπάνιο στη Χαλκιδική αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Μιλώντας για τον λόγο και τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Άνθιμος σημείωσε: « Αν εξαιρέσουμε δυο τρεις άντρες που κάνουν το σταυρό τους, όλοι οι άλλοι τηρούν άκρα σιωπή για την Εκκλησία. Μερικοί ομιλούν και για άλλα θέματα, αγνοώντας πλήρως το Θεό, λέγοντας ακόμη και για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Οι πιστοί πρέπει να κρατούμε ισορροπίες. Αν δεν είμαστε κοντά στο Θεό, δεν έχουμε σωτηρία. Αν χωρίσουμε το κράτος από την εκκλησία θα απωθήσουμε τον βασικό παράγοντα ομόνοιας, αν υποβιβάσουμε την Εκκλησία θα χάσουμε πλήρως την εθνική μας ενότητα».

Σημείωσε δε ότι στη θέση αυτή δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια. «Κάποιοι πιστεύουν ότι η Εκκλησία τους παίρνει τη δόξα. Πρέπει όμως να ξέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων και οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται και ενίοτε δέχονται αποδοκιμασίες ή σέρνονται στα δικαστήρια».


Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην εγκληματικότητα που αυξάνεται συνεχώς στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχουν κόμματα που όχι μόνο δεν λένε να απομακρυνθούν οιπαράνομοι μετανάστες, αλλά λένε ότι θα φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους.

Τέλος, ο κ. Άνθιμος, «τα έχωσε» σε όσους πηγαίνουν στα καζίνο της χώρας μας αλλά και γειτονικών χωρών και προέτρεψε τους πιστούς να ψηφίσουν αναφέρει το thestival.gr, και όχι να πάνε για μπάνιο την Κυριακή των εκλογών.

«Να ψηφίσουν και μετά να πάνε για μπάνιο στη Χαλκιδική. Ψηφίστε, μόνο αυτό λέω. Ψηφίστε, με την επιθυμία να μείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

alexiptoto.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ