2019-02-26 16:45:09
Φωτογραφία για Σκουριασμένα ξίφη στους Ικάρους
Είπαν να προμηθευτούν ξίφη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα έκαναν μαντάρα. Τουλάχιστον στην Πολεμική Αεροπορία, όπου η επιτροπή προμηθειών κατέγραψε συνολικά 11 παρεκκλίσεις-παρατηρήσεις, που εντοπίστηκαν από το χημείο κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Η πιο σοβαρή είναι ότι οξειδώνονται! Και εν γένει δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι είναι και πολύ κανονικά. Πρόκειται για 304 ξίφη (παραγγέλθηκαν για τους νέους ανθυποσμηναγούς), κόστους 105.000 ευρώ, ήτοι 346 έκαστο. 

Η έκθεση υπογράφεται από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Η υπόθεση προκαλεί μεγάλες απορίες καθώς η προμηθεύτρια εταιρεία είχε αποκλειστεί τον Δεκέμβριο του 2017 από αντίστοιχο διαγωνισμό της Πολεμικής Αεροπορίας επειδή τα ξίφη που πρόσφερε είχε διαπιστωθεί ξανά ότι οξειδώνονται! Τότε η Πολεμική Αεροπορία είχε απορρίψει την προσφορά της εταιρείας ως απαράδεκτη για την προμήθεια συνολικά 2.650 ξιφών, προϋπολογισμού 985.800 ευρώ. Παρά ταύτα, τούτη τη φορά τα ίδια προβληματικά ξίφη έγιναν αποδεκτά από τους αρμόδιους.


Σημειωτέον ότι αυτό το διάστημα τρέχουν συμβάσεις προμήθειας περί των 10.000 ξιφών σε όλα τα Γενικά Επιτελεία, με τη συνολική δαπάνη να είναι της τάξης των περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.     

 

Μ. Γαλάνης

(ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-24/02/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ