2012-06-11 11:52:23
Φωτογραφία για Πετάνε στον Καιάδα τους νεφροπαθείς γιατί είναι ασύμφοροι στο κράτος
Στην αρχαία Ελλάδα οι Σπαρτιάτες έριχναν στον Καιάδα τα ανάπηρα ή καχεκτικά βρέφη προκειμένου έτσι να διασφαλίσουν την ευγονική της φυλής τους... Στη σύγχρονη Ελλάδα το κράτος πετάει στον " Καιάδα" της εγκατάλειψης τους νεφροπαθείς και τους καρκινοπαθείς, διότι προφανώς έχει κριθεί ασύμφορη η διατήρησή τους στη ζωή!

Ενδεχομένως να φαντάζει σκληρή αυτή η άποψη, αλλά δεν είναι δική μας, την διατύπωσε ο Βαγγέλης Πετράκης, γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκίδας, ο οποίος μας μίλησε για τον γολγοθά που ανεβαίνουν οι νεφροπαθείς εξαιτίας της απόφασης των φαρμακοποιών να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους.

Ο ίδιος μας λέει για την προσωπική του περιπέτεια: " Εξαιτίας της ασθένειάς μου είμαι υποχρεωμένος να κάνω περιτοναϊκή αιμοκάθαρση, για την οποία είναι απαραίτητο να λαμβάνω ένα φάρμακο που ρίχνει το φώσφορο (ώστε να μην καούν τα αγγεία). Το φάρμακο αυτό λέγεται "ΡΕΒΕΛΑ" και η αξία του είναι 275 ευρώ.


Επειδή πλέον δε μπορώ να το αγοράσω πήγα στο Νοσοκομείο και προμηθεύτηκα ένα άλλο φάρμακο, το "ΠΕΠΣΑΜΑΡ", το οποίο θα έκανε την ίδια δουλειά. Στο Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ" όμως οι γιατροί το έκριναν απαγορευτικό και μου είπαν να βρω τρόπο να προμηθευτώ το "ΡΕΒΕΛΑ".

Το φάρμακο αυτό όμως σταμάτησε να διατίθεται, λόγω του υψηλού κόστους. Επικοινώνησα με το Νοσοκομείο και τους είπα ότι δεν το βρίσκω. Τότε άκουσα έκπληκτος το γιατρό να λέει ότι δεν πειράζει, καλό είναι και το άλλο φάρμακο. Τα έχω χάσει, δεν ξέρω τι να πιστέψω."

Σα να μην έφταναν όμως τα προβλήματα με τα φάρμακα, που πρέπει αν πληρώνουν από την τσέπη τους οι νεφροπαθείς, δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το επίδομα για τα αναλώσιμα υλικά, που χρειάζονται, ούτε το επίδομα τροφής, που ανέρχεται σε 670 ευρώ.

" Εδώ και δύο μήνες δεν μας έχουν καταβληθεί τα επιδόματα" τονίζει ο Βαγγέλης Πετράκης και προσθέτει με πικρία: " Στην αρχαιότητα πετάγανε στον Καιάδα τα βρέφη, τώρα πετάνε τους ηλικιωμένους και τους άρρωστους, διότι είμαστε ασύμφοροι για το κράτος."
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πίσσα και πούπουλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πίσσα και πούπουλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ