2019-03-15 09:33:28
Φωτογραφία για «Αλλαγή φρούρας» στην 16η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)
Με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 το πρωί, στο στρατόπεδο «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ» στο Διδυμότειχο, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλοςπαρέδωσε την διοίκηση της 16ης Μεραρχίας

στον Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη.

Κατά την ανάγνωση των ημερησίων διαταγών οι δύο διοικητές μίλησαν για την συνεργασία μεταξύ των στελεχών της Μεραρχίας αλλά και ευρύτερα με την τοπική κοινωνία και για τις ευθύνες που φέρει η θέση της διοίκησης σε μία μεραρχία τοποθετημένη τόσο κοντά στα σύνορα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Ταξίαρχος Πασχάλης Συριτούδης, ο μουφτής Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αποστράτων Βορείου Έβρου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί, απόστρατοι αξιωματικοί, εθνοφύλακες, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Στην θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.


Ακολούθησε η υποστολή του λάβαρου του παραδίδοντος Μεράρχου και η έπαρση του παραλαμβάνοντος, κατάθεση στεφάνου από τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο και τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και αποχώρηση της πολεμικής σημαίας της Μεραρχίας.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων στη ΛΑΦ Διδυμοτείχου κατά την οποία μίλησαν ο απελθών Διοικητής Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο νέος Διοικητής Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. Όλοι τους αναφέρθηκαν στην ιδιαιτερότητα της Μεραρχίας και της περιοχής και στην σχέση του στρατού με την τοπική κοινωνία αλλά και για την προσωπική σύνδεση που έχει καθένας από τους διοικητές με την περιοχή καθώς όλοι υπηρέτησαν στην περιοχή του Έβρου και πλέον και στην διοίκηση της Μεραρχίας (ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε Επιτελάρχης στην 16η Μεραρχία την περίοδο 2011 – 2012, ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης την περίοδο 2016-2017 ενώ και ο νέος διοικητής της Μεραρχίας, ο Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, υπήρξε διοικητής της Ταξιαρχίας στο Σουφλί). Ο παραδίδων και ο νέος διοικητής παρέλαβαν ευχές και δώρα για τα νέα τους καθήκοντα ενώ στον Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο δόθηκε και το έμβλημα της Μεραρχίας.

(ΠΗΓΗ: radioevros.gr )
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ