2019-03-22 19:52:35
Φωτογραφία για Στ. Παππάς: Όποιος τολμήσει και ξαναγγίξει το θέμα του ΟΑΣΘ...
...θα τον βγάζουμε στη σέντρα «Δεν ανεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, όποιος τολμήσει και ξαναγγίξει το θέμα του ΟΑΣΘ θα τον βγάζουμε στη σέντρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς μιλώντας στον...

105,5 Στο Κόκκινο. 

Εμφανώς εξοργισμένος μετά και τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για πλειάδα πολιτικών που μεθόδευαν προσλήψεις στον ΟΑΣΘ τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με ρώτησαν αν έχω στα χέρια μου “λίστα” … τις επιστολές έχω στα χέρια μου και μην με πιέζουν άλλο γιατί, αν βγάλω την κάθε επιστολή, θα ανέβουν στον ουρανό οι τρίχες στα μαλλιά μας», είπε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας αναφορές από αυτές, όπως «“Σας δίνω αυτή την λίστα και παρακαλώ να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας”, ο καθένας ήταν ένα ΑΣΕΠ μόνος του», «άλλος έλεγε “ξέρετε τι έχω κάνει για εσάς, κάντε κι εσείς κάτι για μένα”».

«Δεν υπάρχει τέλος σε αυτά, ήταν ένα απίστευτο φαγοπότι, σε βάρος του δημόσιου πλούτου ... Διοικούσαν με απίστευτες συμβάσεις, απίστευτα λεφτά.

Το 2010-2014 που ο λαός ήταν στο πάτωμα, 765 εκατ. ευρώ πλήρωσε το κράτος για την συντήρηση αυτού του Οργανισμού. Τι ιδιωτικά…», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι από την δεκαετία του '90 και χωρίς να γίνει αναπροσαρμογή των ποσών σε σημερινές τιμές, αυτό το ποσό ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δημιουργηθεί αναστάτωση στους εργαζόμενους, κάποιοι από αυτούς έχουν προσληφθεί και δεν θα τους κάνω εγώ “μπαλάκι”», αλλά τόνισε ότι σήμερα «ερχεται η κ. Σπυράκη που “έκοβε” ειδήσεις για λόγους εθνικής περιφρούρησης και μου μιλάει για διαφάνεια, όταν εδώ γινόταν πάρτι … στα θέματα διαφάνειας δεν ανεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, όποιος τολμήσει και ξαναγγίξει το θέμα, θα τον βγάζουμε στη σέντρα.

Δεν μπορεί να εκμεταλλεύονται την δική μας ευαισθησία για τους εργαζόμενους και να κουνάνε το δάχτυλο».

Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ παράλληλα, όπως τόνισε, συνεχίζουν να ζητούν «να πληρώνουμε ενοίκια, γιατί εδώ που είμαστε σήμερα, είναι του συνεταιρισμού τους, τα αμαξοστάσιά μας είναι επίσης ιδιοκτησία του συνεταιρισμού τους.

Ως ΟΑΣΘ δεν έχουμε τίποτε ακίνητο και καλούμαστε να πληρώνουμε ενοίκιο στον συνεταιρισμό των μετόχων. Και μας κάνουν και αγωγή… τους είπαμε ότι το ενοίκιο είναι υπερδιπλάσιο της αγοράς … για περιουσία που αποκτήθηκε με πόρους του κράτους … Πάμε στην αγωγή και την απέσυραν».

Αντίστοιχα, «για τα 29 εκατ. ευρώ που χρωστούσαν οι προηγούμενοι, για ασφαλιστικές εισφορές των εργαζόμενων, πάνε σε πρώτη δίκη, την αναβάλλουν για να είναι παρών ο νέος πρόεδρος, πάμε στην εξ αναβολής, ζητάει ο δικηγόρος να ενημερωθεί … πήγαν σε εξ αναβολής δίκη και ζητάει ο δικηγόρος τους αναβολή γιατί δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση», όπως είπε ο κ. Παππάς.

Για να δώσει μάλιστα ένα μέγεθος για τον τρόπο του πλουτισμού, είπε χαρακτηριστικά: «Πόσο μπορεί να αποδίδει μία επένδυση που κάνει κάποιος; Καθήστε στην καρέκλα σας: 751% η χρονιά, 600% η άλλη χρονιά, 500%, 400%. Και έχουν το θράσος να μου μιλάνε;».

«Το παράπονό μου είναι ότι έχω μιλήσει κατ’ επανάληψη για πολιτικό, επιχειρησιακό και οικονομικό σκάνδαλο· και δεν συγκινείται καμία Δικαιοσύνη, να πει “έλα εδώ κύριε, τι λες εσύ; Είσαι πρόεδρος σε έναν Οργανισμό”.

Έχουμε ήδη στείλει στοιχεία, αλλά πρέπει να με καλέσει. Γιατί υπάρχει συνέχεια, δεν έχει τελειώσει… Ήδη μία μηνυτήρια αναφορά από τον κ. Σπίρτζη ενεργοποιήθηκε. Εμείς έχουμε προσφύγει στην Οικονομική Αστυνομία. Και έπεται συνέχεια…», όπως προέβλεψε.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ