2012-06-12 07:17:02
Φωτογραφία για Θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ ελληνικό τσάι με την ονομασία Ice Tea Tuvunu
Παραδοσιακό βιολογικό τσάι με μέλι και λεμόνι προερχόμενο από τα βουνά της Θράκης θα κυκλοφορήσει συσκευασμένο στις ΗΠΑ, ενώ... στην ελληνική αγορά αναμένεται να έρθει Ιούλιο.

Το τσάι του βουνού είναι ένα ελληνικό προϊόν που αποτελεί μοναδικό αφέψημα και δε είχε μέχρι στιγμής αξιοποιηθεί εμπορικά στο εξωτερικό.

Η εμπορευματοποίηση της απλής παραδοσιακής συνταγής από τη Μακεδονική Ζυθοποιία έγινε εφικτή μετά την «άρση του καθεστώτος απαγόρευσης της παραγωγής αναψυκτικών και χυμών στους ίδιους χώρους που παράγεται και η μπίρα», που πρόσφατα έλαβε την έγκριση της Βουλής.

Η εταιρεία θα εξασφαλίζει πρώτη ύλη από δικές της φυτείες και συνεργαζόμενους παραγωγούς, ενώ έχει κατοχυρώσει ήδη με παγκόσμιες πατέντες την παραγωγή, αλλά και το ίδιο το προϊόν. Έχει γίνει συμφωνία με 200 Έλληνες παραγωγούς της Ξάνθης για την παραγωγή με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Πολιτόπουλος, το προϊόν απευθύνεται κατά κύριο λόγο στη διεθνή αγορά και μάλιστα η εταιρεία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τη διάθεση της συνολικής παραγωγής του 2012.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το Ice Tea Tuvunu αποτελεί μόνο την αρχή αφού η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης θέλει να δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια υγιεινών αναψυκτικών αξιοποιώντας τα χιλιάδες βότανα της ελληνικής γης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ