2019-04-25 20:25:38
Φωτογραφία για Aνάμιξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ελλάδας καταγγέλλει η Ρωσία...
...με αφορμή τη συνέντευξη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στο δίκτυο Euronews Σχόλιο για τη συνέντευξη του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στο δίκτυο Euronews έκανε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία μιλάει για...

αμερικανική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Όσον αφορά την αγορά των S-400 από την Τουρκία, αναφέρει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι πουλήσουν στην Άγκυρα Patriot.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει:

«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: “Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι”. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

»Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού».


Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: «Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι».

Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας; pic.twitter.com/wsBeUeXUz3

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) April 25, 2019

Επίσης τονίζει ότι «η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε., παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα».

Η #Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την #Ελλάδα.

Η πώληση στην Τουρκία των S-400 δεν στρέφεται εναντίον τρίτων.

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) April 25, 2019

Επίσης, αναφέρει ότι οι «ρωσικές θέσεις για την περιοχή παραμένουν αμετάβλητες: υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και κατά των ενεργειών που προκαλούν ένταση. Τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας η Ρωσία, σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, θεωρεί θεμελιώδους σημασίας για επίλυση κάθε είδους διαφοράς».

Την αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε η συνέντευξη του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, ο οποίος επισκεπτόμενος την Ελλάδα εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, εξαιτίας των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Πάντα ανησυχώ, ανεξαρτήτως των ενεργειακών εξελίξεων, για μία πιθανή ανάφλεξη στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου», σημείωσε.

Επίσης, αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ειδικά μετά την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, o Μπομπ Μενέντεζ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν «τεράστιες συνέπειες στο αμυντικό τομέα της Τουρκίας, επιπρόσθετα με τις κυρώσεις. Για το λόγο αυτό ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει την στάση της και θα επιστρέψει στο δρόμο, όπου θα είναι ένας καλός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα στηρίζει τις αξίες του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να κάνουν όσα χρειάζεται για να ενισχυθεί μία μακροπρόθεσμη σχέση».
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πιστή στο ραντεβού της
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πιστή στο ραντεβού της
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ