2012-06-13 09:30:04
Φωτογραφία για Διακαναλική Τσίπρα: Όχι στις απολύσεις, χρειάζονται προσλήψεις
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

Στο δημόσιο τομέα, εδώ πρέπει να σταματήσει αυτή η επίθεση στους δημόσιους λειτουργούς. Όχι ότι εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε ένα κράτος κομματικό και πελατειακό που έφτιαξαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατ’ εικόνα και ...ομοίωσή τους, όμως δεν μπορεί να ρίχνουμε όλα τα βάρη στους δημόσιους υπαλλήλους.

Εμείς τους χρειαζόμαστε συνεργούς και συμμάχους στην προσπάθεια να αλλάξει η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του κράτους, κι όταν τους θέλουμε συμμάχους, δεν μπορεί από το πρωί έως το βράδυ να τους λοιδορούμε, να τους υβρίζουμε. Υπάρχουν αναγκαίες και απαραίτητες τομές στο δημόσιο τομέα που εμείς θα κάνουμε. Θα εξορθολογικοποιήσουμε τη λειτουργία του και την αποτελεσματικότητά του. Όμως δεν θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες περικοπές και ιδίως σε απολύσεις.

Αν πάτε να δείτε τι συμβαίνει σήμερα στους πιο νευραλγικούς τομείς, στα δημόσια νοσοκομεία, θα δείτε ότι σε θαλάμους με 40 ασθενείς υπάρχει μία νοσηλεύτρια. Εκεί χρειάζονται προσλήψεις. Αλλού βεβαίως μπορεί να γίνουν και μετατάξεις όπου πλεονάζει προσωπικό.Δεν θα προχωρήσουμε σε απολύσεις. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε βεβαίως αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Θέλουμε να τον εξορθολογικοποιήσουμε.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Συμφωνώ με τον κ.Τσίπρα στην ανάγκη προσλήψεων σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου. Καταφέραμε να υπάρχουν νοσοκομεία με 20 υδραυλικούς και 15 κηπουρούς αλλά χωρίς νοσηλευτές. Δεν βλέπω όμως πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό χωρίς απολύσεις.

Για να μην απολύσουμε πχ 30 άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους για να προσλάβουμε 15 απαραίτητους νοσηλευτές;
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Όλοι στα δικαστήρια»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Όλοι στα δικαστήρια»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ