2019-05-07 23:14:16
Φωτογραφία για Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Η Mεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών έμπνευση για τους σημερινούς αγώνες
Στις 9 Μάη γιορτάζουμε τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. 74 χρόνια μετά την 9 Μάη 1945, τη συντριβή των ναζί-φασιστών,  τιμάμε  την ημέρα που ο Κόκκινος Στρατός τους έχωσε στα

σκοτεινά λαγούμια της παγκόσμιας ιστορίας. Τιμάμε όσους θυσιάστηκαν, έχυσαν το αίμα τους, βασανίστηκαν, έζησαν τη φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης.  Τιμάμε τα αντιφασιστικά και απελευθερωτικά κινήματα που αντιστάθηκαν στο ναζισμό και φασισμό σε όλες τις χώρες, όσους  αγωνίστηκαν ενάντια στους ναζί και τους φασίστες, ενάντια στον άξονα Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τους Εαμίτες, τους Ελασίτες, τους Επονίτες, τη δρακογενιά της αντιφασιστικής αντίστασης, όλους τους πατριώτες, που έδωσαν τη μάχη της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα τιμάμε τα εκατοντάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που δεν υπέκυψαν, ούτε συμβιβάστηκαν, μπροστά στη δύναμη του φασισμού. Παρατάχτηκαν μαζί με το Λαό μας στον αγώνα ενάντια στους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές της πατρίδας μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες και τα άλλα μιάσματα της ιστορίας. Δόξα και τιμή σε όσους έπεσαν στη μάχη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.


Τιμάμε τη Σοβιετική Ένωση για την καθοριστική συμβολή της στη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με τη θυσία πάνω από 20 εκατομμυρίων νεκρών. Ο αγώνας του σοβιετικού λαού αποτελεί δίδαγμα και παρακαταθήκη, πως μόνο μια χώρα που πρωταγωνιστεί ο ίδιος λαός, έχει την επιμονή και τη δύναμη να κατατροπώσει τους φασίστες και τους ιμπεριαλιστές, όσες θυσίες και αν χρειαστούν.

Η 9 Μάη 1945 είναι μια ημερομηνία-ορόσημο που προκαλεί διαχρονικά, το άσβεστο μίσος των ιμπεριαλιστών για όσα συμβολίζει. Για τις γενιές που τον έζησαν ή τον  διδάχτηκαν, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα των οξυμένων ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστών, του άξονα Γερμανίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας από τη μια πλευρά και της Συμμαχίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας από την άλλη. Ο ναζισμός και ο φασισμός δεν ήταν παρά μορφές άσκησης εξουσίας του ίδιου συστήματος, του καπιταλισμού.

Γι’ αυτό και σήμερα επιχειρούν λυσσαλέα να παραχαράξουν το περιεχόμενο της Αντιφασιστικής Νίκης, να εξισώσουν τους εγκληματίες ναζί-φασίστες με τους ήρωες του σοβιετικού λαού, να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη των λαών την εικόνα του στρατιώτη που καρφώνει τον ιστό της κόκκινης σημαίας στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος στο Βερολίνο, να πάψουν οι νέες γενιές να διδάσκονται και να εμπνέονται από τη Νίκη.

Κύρια ευθύνη  στην επιχείρηση αλλοίωσης της ιστορίας έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποδεικνύοντας περίτρανα τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα. Είναι η συμμαχία των κεφαλαιοκρατών που στηρίζει τα φασιστικά και αντικομμουνιστικά καθεστώτα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη και ξοδεύει πακτωλούς χρημάτων για να περάσει στους λαούς μηνύματα κατά του αντιφασιστικού αγώνα της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού.  Με την καθιέρωση της 9ης Μάη ως ‘’ημέρας της Ευρώπης’’ επιχειρεί να αλλοιώσει το μήνυμα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Αυτό επιχειρούν να περάσουν και στη χώρα μας. Μια χώρα που είναι σπαρμένη με κόκκαλα και ποτισμένη με το αίμα όσων αντιστάθηκαν στο φασισμό. Μια χώρα που δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά καταστράφηκαν από τους ναζί κατακτητές. Μια χώρα που η γενιά των πατέρων μας δημιούργησε ένα από τα πιο ρωμαλέα αντιστασιακά, αντιφασιστικά κινήματα στην Ευρώπη.

Με τη στάση και τις επιλογές τους, τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα έδωσαν χώρο στους πολιτικούς απόγονους των δοσίλογων της Κατοχής και των ταγματασφαλιτών να εμφανιστεί στο προσκήνιο η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και άλλα μικρότερα ρατσιστικά-φασιστικά μορφώματα, που δεν δίστασαν να παρουσιάσουν το αποκρουστικό τους λόγο και έργο. Τεράστια ευθύνη φέρει και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προσκεκλημένους τους χρυσαυγίτες σε εκδηλώσεις της και τους δίνει βήμα και χώρο, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, μπροστά στις εκλογές, για να χύνουν το δηλητήριό τους.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, ενάντια στη λήθη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και την παραχάραξη της ιστορίας, επιβάλλει την πολιτική  καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις προσεχείς εκλογές και βέβαια την ταχεία ολοκλήρωση της ποινικής δίκης  για τα εγκλήματά της. Οι απόστρατοι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να απομονώσουν μαζικά τη Χρυσή Αυγή.  Είναι απαράδεκτο  να περιφέρονται και να  εκλέγονται χρυσαυγίτες και φασίστες σε ενώσεις και συνδέσμους.  Η Χρυσή Αυγή και οι φασίστες επιβάλλεται να γυρίσουν πίσω στα λαγούμια τους.

Σήμερα, οι λαοί βρίσκονται μπροστά σε  ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σε κρίσεις που οξύνουν τα αντικρουόμενα συμφέροντα των μονοπωλίων σε όλο τον κόσμο. Η ελληνική κυβέρνηση μετέχει σ’ αυτές και επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που είναι μέλος, συνδέοντας με θράσος τις επιδιώξεις των μονοπωλίων στην περιοχή με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αυτό υπονομεύει την ειρήνη και αυξάνει τους κινδύνους της άμεσης εμπλοκής της χώρας και του λαού μας στις ιμπεριαλιστικές διενέξεις. Πρέπει λοιπόν, ο αγώνας του λαού μας σήμερα να στοχεύει στην ειρήνη και στην απεμπλοκή από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, στην καταδίκη του  ιμπεριαλισμού και του φασισμού. Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι όταν χρειαστεί, υπερασπίζεται ο ίδιος τα κυριαρχικά του δικαιώματα χωρίς τους ξένους δήθεν προστάτες, σεβόμενος τα δικαιώματα των γειτονικών λαών.  

Η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών είναι έμπνευση και για τους σημερινούς αγώνες. Οργανωμένα και με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του Λαού, μπορούμε να αντισταθούμε στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Υπερασπιζόμαστε τις αξίες της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και προσβλέπουμε στο δρόμο της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών.

Την Πέμπτη, 9 Μάη 2019 και ώρα 11.00, οι ενώσεις και οι κινήσεις που συγκροτούμε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, όλοι οι απόστρατοι να συγκεντρωθούμε στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, στην Καισαριανή, μαζί με τους αντιστασιακούς, που έδωσαν τον αγώνα κατά του φασισμού και να καταθέσουμε ένα δάφνινο στεφάνι εκεί που εκτελέστηκαν εκατοντάδες πατριώτες αγωνιστές του λαού μας- ανάμεσά τους και συνάδελφοί μας- για τη ζωή, λευτεριά και τιμή του Λαού.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ