2019-07-18 13:00:17
Φωτογραφία για Δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Γάλλος Bernard Arnault – Ξεπέρασε τον Bill Gates
Ξεπέρασε στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση ο Γάλλος Bernard Arnault, πρόεδρος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο κ. Arnault παρέμεινε πίσω από έναν άλλο Αμερικανό, τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, σύμφωνα με μετρήσεις του περιοδικού Forbes.

Το Forbes, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αποτιμούσε σήμερα το μεσημέρι την περιουσία του 70χρονου Bernard Arnault στα 105,1 δισ. δολάρια έναντι 103,7 δισ. για τον Bill Gates.

Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 164,8 δισ. δολάρια.

Από χθες (16/7), η κατάταξη του Bloomberg τοποθετεί επίσης τον Αρνό μπροστά από τον Bill Gates.

Ο τελευταίος χάνει για πρώτη φορά τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης αυτής, από τότε που καθιερώθηκε πριν από επτά χρόνια.


Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Bernard Arnault έχει περιουσία 108 δισ. δολαρίων, έχοντας αποκομίσει κέρδη 39 δισ. από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή τα υψηλότερα ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2019.

Στην κατάταξη του Bloomberg, ο Bernard Arnault ξεπερνά για λίγο τον θρυλικό ιδρυτή της Microsoft, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 107 δισ. δολάρια, ενώ και των δύο υπερισχύει ο πρόεδρος της Amazon με τα 125 δισ. δολάρια.

Σε αντίθεση με το Forbes, το Bloomberg απέσυρε ήδη 38 δισ. δολάρια από την περιουσία του κ. Bezos, δηλαδή το ποσό της συμφωνίας του πρόσφατου διαζυγίου του, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Η πρώην σύζυγός του, McKenzie Bezos, φιγουράρει άλλωστε στην 22η θέση της κατάταξης Bloomberg.

Στις δύο λίστες, ο επενδυτής Warren Buffet και ο πρόεδρος του Facebook Mark Zuckerberg, συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων του πλανήτη.

Οι περιουσίες παρουσιάζουν αυξομειώσεις ανάλογα με τις τιμές του χρηματιστηρίου, καθώς οι κατατάξεις αυτές είναι από τη φύση τους ευάλωτες σε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ