2012-06-15 13:20:11
Φωτογραφία για Κραυγή απόγνωσης από ΑΜΕΑ
H μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και η αδυναμία συγκέντρωσης των απαραίτητων πιστοποιητικών, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ατομα με αναπηρία Αυτό τόνισε, μιλώντας στο radio 1 daniolipton ο πρόεδρος Νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ του Νομού Καβάλας Σμαραγδός Κρεμυδάς. Όπως ανέφερε ο ίδιος, πλέον σημαντικός αριθμός ατόμων με ειδικές ανάγκες, εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, με το πρόσχημα της απογραφής, αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απογραφή ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου, ωστόσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται μέχρι στιγμής στους δικαιούχους. Συνέπεια αυτού είναι τα άτομα με αναπηρία να μην μπορούν να προμηθευτούν και τα φάρμακα τους.

Ο κ. Κρεμυδάς αναφέρθηκε ακόμη και στην δυσκολία των ατόμων με αναπηρία να μαζέψουν τις πιστοποιήσεις και τα χαρτιά που χρειάζονται για τις επιτροπές ελέγχου από τα νοσοκομεία, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι γιατροί.


Εδώ και μεγάλο διάστημα άτομα με αναπηρία βρίσκονται στον «αέρα» και κάποιοι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα προς το ζειν. Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι η κατάσταση είναι λυπηρή, όσων αφορά στα τεχνικά μέσα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία, όπως οι ράμπες για τους τυφλούς στα πεζοδρόμια, τα φανάρια και η δυνατότητα προσβασιμότητα των ατόμων αυτών σε λεωφορεία.

Τέλος ο κ. Κρεμυδάς κατηγόρησε τις επιτροπές ΚΕΠΑ οι οποίες, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, κρατούν απαξιωτική στάση απέναντι στα ΑμεΑ, μειώνοντας τα ποσοστά αναπηρίας και τα δικαιώματα τους.

Eπιμέλεια Μαρίνα Καρακασίδου

radio1.danioliptes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ