2012-06-15 15:06:46
Φωτογραφία για To στοιχείο που καίει τους φονιάδες του φαρμακοποιού
Στοιχείο-φωτιά που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των αδίστακτων ληστών που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 52χρονο φαρμακοποιό Σπύρο Πουκαμισά έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Αμέσως μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο δραστών. Το σημαντικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι το κίτρινο αυτοκίνητο μάρκας Peugeot rally στο οποίο επέβαιναν οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί που εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες στη μέση του δρόμου τον φαρμακοποιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η Αμεση Δράση σε συνεργασία με την Ασφάλεια έχει μπει στο παιχνίδι των ερευνών, καθώς τόσο τα πληρώματα των περιπολικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας όσο και οι μοτοσικλετιστές έχουν την προσοχή τους κατά τη διάρκεια των περιπολιών μήπως εντοπίσουν το ύποπτο κίτρινο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο δολοφόνοι από το σημείο της δολοφονίας στου Ρέντη.


Ηδη η Ασφάλεια και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στήνουν μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Αττικής για να εντοπίσουν το όχημα των δραστών, ενώ οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι πως το αυτοκίνητο δεν είναι κλεμμένο, αλλά ανήκει σε έναν από τους ληστές.

Την ίδια ώρα οι ερευνητές της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο δράστες της άγριας δολοφονίας του 52χρονου να παρακολουθούσαν τον 52χρονο φαρμακοποιό και την κατάλληλη στιγμή να του επιτέθηκαν για να τον ληστέψουν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν πάρει και μελετούν τις κασέτες από όλες τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας από τα πιθανά σημεία της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους από το σημείο ττης δολοφονίας.

Αλλωστε, όπως λέει στην «Espresso» αστυνομικός με μεγάλη πείρα στην εξιχνίαση δολοφονιών, το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, το κίτρινο Peugeot rally, είναι χαρακτηριστικό και δύσκολα «κρύβεται» στην κίνηση των οχημάτων.

Βέβαια, αυτό το γεγονός δείχνει και τον ερασιτεχνισμό των δραστών, οι οποίοι πήγαν να κάνουν ληστεία, και μάλιστα μέρα μεσημέρι, χρησιμοποιώντας κίτρινο αυτοκίνητο.

Επίσης, οι κάλυκες από το πιστόλι των 7,65 χιλιοστών που χρησιμοποίησαν οι δύο αδίστακτοι κακοποιοί για να εκτελέσουν τον άτυχο φαρμακοποιό δείχνουν χαρακτηριστικό όπλο συγκεκριμένης κατασκευής και ιδιαίτερου διαμετρήματος που έχει κατασκευαστεί σε χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Κλειστά φαρμακεία σε ένδειξη πένθους

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους φαρμακοποιούς μετά τη στυγερή δολοφονία του 52χρονου Σπύρου Πουκαμισά το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι συνάδελφοι του άτυχου επαγγελματία ζητούν τη σύλληψη των δραστών, ενώ σήμερα πολλά φαρμακεία δεν θα λειτουργήσουν σε ένδειξη πένθους.

Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε ότι σήμερα τα φαρμακεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά εις ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του συναδέλφου τους Σπύρου Πουκαμισά και διαμαρτυρίας για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του από αδίστακτους δολοφόνους που λυμαίνονται την ελληνική κοινωνία. Σε αντίστοιχη κινητοποίηση προχωρά και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, που αποφάσισε να κλείσει τα φαρμακεία που υπάγονται σε αυτόν από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦΣΑ καλεί την αστυνομία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και παράλληλα ζητάει «την αποκατάσταση της τάξης με κάθε τρόπο, όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά για όλους τους Ελληνες πολίτες, διότι αυτές οι συνθήκες ζωής είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και μας προκαλεί αγωνία και τρόμο, το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία πλέον αξία».

Την ίδια ώρα, λουλούδια εξακολουθούν να εναποθέτουν στο σημείο της δολοφονίας οι φίλοι, οι γείτονες και οι συνάδελφοι του 52χρονου φαρμακοποιού, που ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αναπάντεχη τραγωδία. Οσοι τον γνώριζαν, κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό επαγγελματία και άνθρωπο.

«Για όλους ήταν φίλος αγαπημένος, βοηθούσε με όλες του τις δυνάμεις, όλη τη γειτονιά, όλο τον κόσμο που έμπαινε στο φαρμακείο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πειραϊκός Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άλλοι δυο ελεύθεροι!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άλλοι δυο ελεύθεροι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ