2012-06-15 15:08:50
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ
Σε φίλο του που έχει κινητικά προβλήματα, εξαιτίας ενός ατυχήματος με μηχανή θα πάει ένα μέρος των εσόδων του βιβλίου του Αντώνη Νικοπολίδη, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ είπε μεταξύ άλλων ότι ονειρεύεται να καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα σ' ένα Εuro.

Σήμερα, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, βγαίνει στην κυκλοφορία το βιβλίο του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, «Ο αγώνας της ζωής μου» και στις δηλώσεις του ανέφερε τους λόγους που αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική ομάδα, που παίζει αύριο για την πρόκρισή της απέναντι στην Ρωσία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης:

Για το βιβλίο του: «Το έγραψα για να μάθουν τα παιδιά που γνωρίζουν τώρα τις δυσκολίες της ζωής, τα εφόδια που χρειάζεται να έχουν. Ότι πρέπει να μένουν πιστοί στις αξίες τους, πως αν το κάνεις αυτό, τότε θα φτάσεις κάποια στιγμή στον προορισμό σου. Ο εύκολος δρόμος σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια...».


Σχετικά με το ότι αποφάσισε να γράψει την αυτοβιογραφία του τόσο νέος: «Ίσως είναι και η εποχή που ζούμε. Τελείωσα μία καριέρα 25 χρόνων και θέλω να μεταφέρω τις βάσεις που πήρα από την οικογένεια μου. Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια ήταν πολύ δύσκολα. Μπορεί τα ΜΜΕ να έδειχναν την εικόνα ενός καταξιωμένου αθλητή όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι και ήθελα να δείξω τις δυσκολίες που αντιμετώπισα».

Για το αν ονειρευόταν ότι θα κάνει τόσο μεγάλη καριέρα: «Ναι, η αλήθεια είναι ότι το ονειρευόμουν και μέχρι ένα σημείο το σκεφτόμουν. Έπαιξα βέβαια και στην καλύτερη εποχή της Εθνικής ομάδας αν και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα κατακτούσαμε το Ευρωπαϊκό. Πήρα πολλά περισσότερα απ' αυτά που περίμενα, είχαμε ωστόσο και την βοήθεια της τύχης, όμως θεωρώ πως η τύχη βοηθά αυτούς που δουλεύουν σκληρά».

Αναφορικά με τα έσοδα του βιβλίου του: «Ένα μέρος των εσόδων του βιβλίου θα πάνε στο φίλο μου Δημήτρη, ένα παιδί που εδώ και πολλά χρόνια έχει καθηλωθεί στο κρεβάτι μετά από ατύχημα που είχε με μηχανή και κάνει τον δικό του αγώνα για να σηκωθεί στα πόδια του και πραγματικά θα βοηθήσουμε ένα παιδί με το βιβλίο που μπορεί να το κάνει. Είναι ένα παιδί νέο που δεν έχει σταματήσει να παλεύει.».

Για το παιχνίδι της Εθνικής με την Ρωσία: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γιατί παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία μάλιστα πηγαίνει για δύο αποτελέσματα. Κι εμείς όμως έχουμε τις ελπίδες μας, φτάνει να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό να τα πάει καλά η Εθνική, για να ξεφύγουμε κι εμείς λίγο από τα προβλήματά μας».

Σχετικά με την άμυνα και αν αυτό είναι το μυστικό της: «Αποδείξαμε στα προκριματικά ότι πρέπει να ματώσεις για να βάλεις γκολ σ' αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω τι δεν πάει καλά τώρα, έχουμε πρόβλημα στον ανασταλτικό τομέα, όμως παίζει ρόλο και ο τραυματισμός του Αβραάμ, όπως και η αποβολή του Παπασταθόπουλου. Πρέπει ν' αφήσουμε πίσω ό,τι έγινε».

Για τις πολλές αλλαγές που γίνονται στην ενδεκάδα: «Γίνονται όντως πολλές αλλαγές όμως νομίζω πως μόνο οι παίκτες από μόνοι τους μπορούν ν' αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Δεν είναι καλές οι πολλές αλλαγές αν και δίνει σίγουρα ένα κίνητρο, έναν άλλο αέρα. Με την Ρωσία δεν θα πρέπει να βγούμε από την αρχή στην επίθεση, γιατί τότε θα πάθουμε ό,τι και η Ρωσία».

Σχετικά με το αν θα ήθελε να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει την Εθνική: «Σίγουρα θέλεις να συμμετέχεις σ' αυτά τα τουρνουά, όμως πρέπει να είμαστε και λογικοί, έχουν περάσει πλέον τα χρόνια. Θα ήθελα να ήμουν σαν προπονητής εκεί».

Για τα όνειρά του στο μέλλον: «Ακολουθώντας την προπονητική, θα ήθελα να έχω τις ικανότητες και την αξία για να οδηγήσω κάποια στιγμή την εθνική ομάδα σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ήθελα να κάνω μία καριέρα, όπως αυτή που είχα σαν ποδοσφαιριστής».

Όσο για την πολιτική: «Ας ελπίσουμε τα παιδιά της Εθνικής να μας πάνε στην κάλπη χαρούμενους. Πρέπει να φύγουμε από αυτό το τέλμα, ελπίζω από την Δευτέρα να έχουμε φύγει από αυτό το τέλμα».

Για τη γυναίκα του: «Θέλει να με διώξει από το σπίτι (γελάει). Τώρα είναι σαν να συζούμε κανονικά αφού τόσα χρόνια είχα υποχρεώσεις με την ομάδα. Μια προπονήσεις, μια αγώνες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ