2016-05-17 17:08:51
Φωτογραφία για ΡΟΜΠΕΡΤΟ Ή ΚΑΠΙΝΟ; ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο... ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ!
Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή "Το 10 το κακό" για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου (17/5, 20:30) και τις δύο ομάδες.

Αναλυτικά ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και ομοσπονδιακός τεχνικός της Κ21 της Εθνικής Ελλάδας, Αντώνης Νικοπολίδης, δήλωσε:

Για τον τελικό με τις άδειες κερκίδες και όλη την φασαρία γύρω απ' αυτόν: "Δυστυχώς αυτός ο τελικός έχει τραυματιστεί πάρα πολύ. Δεν έχει να κάνει τόσο με τις ημερομηνίες. Στην Ελλάδα δεν κρατάμε τις ημερομηνίες στους αγώνες και το ξέρουμε. Αυτό που το τραυματίζει σκέτα… νέτα είναι η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί σε άλλο μέρος του κόσμου".

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το χειρότερο είναι ότι πλέον ότι και να γίνει δεν μας φαίνεται τίποτα περίεργο. Δεν γίνεται πριν πέντε να είχαμε αυτό τον τελικό και μετά από πέντε που θεωρητικά προχωράμε να μην έχουμε κόσμο".


Για το αν η απουσία του κόσμου θα επηρεάσει τις ομάδες: "Βέβαια θα επηρεάσει τους παίχτες. Θα είναι χωρίς ένταση, πάθος και κόσμο. Θα ακούμε μόνο τις οδηγίες των προπονητών και τους παίκτες που θα μιλάνε. Η ομάδα που θα το κατακτήσει που θα πανηγυρίσει";

Για τον Ολυμπιακό: "Περισσότερο θα έχει θέμα ρυθμού. Όλο αυτό το διάστημα οι ποδοσφαιριστές και στις προπονήσεις και στο φιλικό, δεν ξέρουμε κατά πόσο ήταν σε ετοιμότητα. Λίγο η ζωή, λίγο τα μπάνια στην Γλυφάδα, σου φεύγει αυτό. Η ΑΕΚ προετοιμάστηκε και για τα play off εκτός από τον τελικό. Έχει και ένα ματς η ΑΕΚ. Αλλά βέβαια αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πολύ γρήγορα θα προσαρμοστούν. Τα παιχνίδια Ολυμπιακού – ΑΕΚ είναι θεαματικά. Αυτό λέει η πείρα μου. Θα ξεκινήσουν επιφυλακτικά, αλλά θα ανοίξει το ματς. Κυρίως αυτό θα γίνει από τον Ολυμπιακό που είναι από την φύση του επιθετική ομάδα. Το έχει δείξει και στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα που με αμυντική προσήλωση και με μία κόντρα επίθεση μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Η ουσία είναι να δούμε ωραίο παιχνίδι".

Για το αν μπορεί ένας παίκτης να κρίνει το αποψινό ματς: "Σε ματς μίας ενέργειας μπορεί να εξελιχθεί. Η ενέργεια ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει τέτοια παιδιά, όπως ο Τσόρι ή ο Φορτούνης. Και η ΑΕΚ έχει τέτοιους παίκτες, όπως ο Βάργκας ή ο Μάνταλος. Πιστεύω όμως ότι ο Ολυμπιακός λόγω εμπειριών και Champions League και επειδή σαν ομάδα είναι δοκιμασμένη στα πιο δύσκολα και η ΑΕΚ τώρα επέστρεψε θα είναι πιο δύσκολο. Ο Ολυμπιακός απέδειξε στην Ευρώπη, ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ δυνατός".

Για την αλλαγή του Ρομπέρτο με τον Καπίνο: "Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει, ούτε είναι μομφή προς τον προπονητή. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αφού ο Καπίνο έβγαλε όλο το Κύπελλο, έπρεπε να είναι βασικός. Αλλά είναι και τι σκέφτεται ο προπονητής. Απ” έξω όπως βλέπουμε τα πράγματα σωστά έκανε ο Σίλβα και έδωσε το Κύπελλο στον Καπίνο και έπρεπε να το τελειώσει με τον Καπίνο".

Για Μπαρόχα και Ανέστη: "Πάντα πίστευα ότι οι αλλαγές μέσα στην περίοδο δημιουργούν προβλήματα. Δεν είναι καλό για κανέναν από τους δύο. Νομίζω ότι ο Στέλιος έχει ξεκινήσει και εμπιστεύεται τον Μπαρόχα. Ο Ανέστης σίγουρα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Όπως είπα και πριν αφού έχει ξεκινήσει και εμπιστεύεσαι έναν δίνεις στον άλλο το Κύπελλο για να έχει ένα βαθμό ετοιμότητας".

Για το τί θυμάται από τον τελικό του 2009: "Θυμάμαι τον Ντάρμπισαϊρ που ήταν σαν ζαλισμένος. Όταν τελείωσε η κανονική ροή δεν καταλάβαινε και εκείνος τι γινόταν. Το όλο παιχνίδι ήταν διαφήμιση. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτό σε έναν τελικό. Απόδειξη ότι ήταν τέτοια η ένταση του παιχνιδιού που δεν υπήρχαν επεισόδια και καθηλώθηκαν από αυτό. Στο 2-0 ήρθε μία ζάλη ότι θα χάσουμε τον τελικό. Είχαμε όμως πάρα πολύ καλή ομάδα εκείνη την σεζόν. Όπως και η ΑΕΚ που το έκανε πιο δύσκολο αυτό και με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο. Στο τέλος πήγαμε στα πέναλτι, το σύνολο των ποδοσφαιριστών ήταν ψύχραιμοι. Είχαμε δύο ευκαιρίες για να το τελειώσουμε με τον Τζόρτζεβιτς, ιδανική στιγμή γι' αυτόν. Να τελειώσει την καριέρα του με το Κύπελλο. Ήταν μία πολύ ωραία ευκαιρία".

Για το πέναλτι που εκτέλεσε και έδωσε το Κύπελλο στον Ολυμπιακό: "Μπορεί να έχει γίνει σπάνια, όσο το θυμόμαστε. Συνήθως το βάζει μετά. Εκείνη την στιγμή πήρα την μπάλα είπα θα το χτυπήσω εγώ. Δεν κοντοστάθηκα να δω αν υπήρχε άλλος. Είχα σιγουριά και αυτοπεποίθηση για να το τελειώσω".

Για το αν είναι πιο δύσκολο να αποκρούσει ή να βάλει το πέναλτι: "Το πιο δύσκολο είναι να το βάλεις, όσο περίεργο και να ακούγεται. Ειδικά τώρα για παράδειγμα όταν έχεις απέναντι τον Ρομπέρτο. Σε πιάνει κάποιο άγχος. Γίνεται και καλό scouting. Οι προπονητές τερματοφυλάκων, έχουν ετοιμαστεί γι” αυτή την περίπτωση, ότι χτυπούν οι Βάργκας και Μάνταλος. Δεν είναι πλέον μόνο το ταλέντο. Έχει γίνει προεργασία αν πάνε στα πέναλτι για τους πρώτους τέσσερις. Ας γίνει έστω και έτσι ο τελικός. Να κερδίσει ο καλύτερος και να είναι η τελευταία φορά που ένας τελικός Κυπέλλου γίνεται χωρίς κόσμο".

Για τον τελικό του Europa League: "Η Λίβερπουλ έχει μεγάλη ιστορία με ευρωπαϊκούς τίτλους και πρέπει να κερδίσει τον αντίπαλο. Έχει απέναντι της μία ομάδα που ζει από το Europa League εδώ και χρόνια και θα δυσκολευτεί πολύ. Η Λίβερπουλ είναι το φαβορί λόγω ιστορίας και φανέλας. Έχει απέναντι μία ομάδα που ξέρει αυτούς τους τελικούς".

Για τον τελικό του Champions League: "Το μεγάλο πιστεύω θα το πάρει η Ρεάλ. Είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα. Η Ατλέτικο της έχει πάρει τον αέρα, αλλά πριν δύο χρόνια όταν χρειάστηκε να πάρει ένα ματς πήρε. Στην Ρεάλ θέλουν το Champions League για να σώσουν την χρόνια".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ