2019-08-12 17:52:40
Φωτογραφία για Εγκαταλείπουν την Apple οι Ευρωπαίοι για χάρη της Samsung και της Xiaomi
Το iPhone υποφέρει αρκετά στο εξωτερικό σε ολόκληρο το κόσμο και αυτό συμβαίνει και στην Ευρώπη . Η εταιρεία Canalys έχει δημοσιεύσει τα στοιχεία των πωλήσεων για το δεύτερο τρίμηνο και η Apple είναι μία από τις μάρκες που έχουν χάσει μεγάλο έδαφος. 

Η Apple είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πωλητής smartphone στην Ευρώπη με 6,4 εκατομμύρια iPhone στο δεύτερο τρίμηνο, έναντι 7,7 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, δηλαδή μείωση κατά 17%. Το μερίδιο αγοράς του αμερικανικού κατασκευαστή κυμαίνεται από 17% έως 14,1%.

Η Samsung είναι η πρώτη στη λίστα με 18,3 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι 15,3 εκατομμυρίων πέρυσι το ίδιο τρίμηνο, με κέρδος 20%. Το μερίδιο αγοράς της αυξάνεται στο 40,6%. Η Huawei είναι η δεύτερη με 8,5 εκατομμύρια πωλημένα smartphones, σε σύγκριση με 10,1 εκατομμύρια προηγουμένως. Αυτό το ποσοστό μειώθηκε κατά 16%, εν μέρει λόγω των περιορισμών των ΗΠΑ και που είχαν παγκόσμιο αντίκτυπο. Η Xiaomi είναι τέταρτη και είναι ο μεγάλος νικητής με 4,3 εκατομμύρια πωλήσεις, αυξημένες κατά 48%. Συνολικά, το δεύτερο τρίμηνο πωλήθηκαν στην Ευρώπη 45,1 εκατομμύρια smartphones, σε σύγκριση με 45,2 εκατομμύρια πέρυσι.


Τα κορυφαία 5 πιο πωλημένα smartphones είναι το Samsung Galaxy A50 (3,2 εκατομμύρια αντίγραφα), το Samsung Galaxy A40 (2,2 εκατομμύρια), το Xiaomi Redmi Σημείωση 7 (2 εκατομμύρια), το Samsung Galaxy A20e (1,9 εκατομμύρια) ) και τέλος το iPhone XR (1,8 εκατομμύρια).

Η Canalys λέει ότι η Samsung είναι ο πρώτος κατασκευαστής σε μεγάλο βαθμό χάρη στα μεσαία smartphone της και όχι στα premium μοντέλα (όπως το Galaxy S10).Το Galaxy A αντιπροσώπευε το 65% των συνολικών πωλήσεων της Samsung.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ