2019-08-27 10:29:04
Φωτογραφία για «Κλείδωσαν» οι νέες Διοικήσεις στους μεγάλους Οργανισμούς Υγείας!
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αλλαγή των Διοικήσεων των μεγάλων Οργανισμών της Υγείας, μία διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό αλλά θα χρειασθεί κάποιες εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Πάντως τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τους μεγάλους φορείς, έχουν λάβει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, λένε πηγές του HealthReport.gr. Ωστόσο θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να γίνουν και τυπικά όλες οι διαδικασίες.

Ο ΕΟΠΥΥ

Η υπόθεση με τον ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι έχει «κλείσει» οριστικά. Ο πρόσφατος διορισμός της Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη, φαίνεται ότι έλυσε τα χέρια των κυβερνητικών στελεχών, καθώς όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, η κ.Καρποδίνη θα αναλάβει σε λίγο καιρό τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ μετά την αποχώρηση του Βασίλη Πλαγιανάκου. Δείτε ΕΔΩ τι αποκάλυψε το HealthReport.gr: «Παρασκήνια: Από Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ! Θηλυκή κυριαρχία στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας»


Ήδη άλλωστε η νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει αυξημένες αρμοδιότητες, δεδομένου ότι προετοιμάζεται το έδαφος για να αναλάβει την προεδρία.

Νόμος για 2ο Αντιπρόεδρο

Στο μεταξύ όμως ασφαλείς πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προετοιμάζει ήδη νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μπορεί να διορισθεί και δεύτερος Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αφού κρίθηκε απαραίτητο από τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι άγνωστο πότε θα προωθηθεί.

Ο διορισμός και δεύτερου Αντιπροέδρου δεν είναι τυχαίος, αφού η κυβέρνηση σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, όπως ανακατανομή των κονδυλίων, νέες συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, αλλά και κάλυψη όλων των ασφαλισμένων μέσω συνεργασιών που θα επιτευχθούν με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΦ

Από την άλλη συνεχίζονται οι ασφυκτικές πιέσεις τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς το υπουργείο Υγείας από ενδιαφερόμενους που θέλουν να αναλάβουν τα ηνία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Λέγεται ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει το πράσινο φως για να αναλάβει πρόσωπο -έκπληξη τον μεγαλύτερο Οργανισμό που ασχολείται με τα φάρμακα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως εξαιτίας του ανοίγματος που κάνει ο Κ.Μητσοτάκης και σε κεντρώαστελέχη, (αφού δεν επιλέγει μόνο κομματικούς της ΝΔ για διάφορες θέσεις), έχουν αποκτήσει ελπίδες ακόμη και πρόσωπα από την «πράσινη» παράταξη, για να αναλάβουν θέσεις σε φορείς της Υγείας.

Κάτι βέβαια που δεν αρέσει καθόλου στους κομματικούς «μηχανισμούς» της ΝΔ. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το γαργαλιστικό παρασκήνιο: «Στην αναμονή «γαλάζια» στελέχη για μία θέση Διοικητή Νοσοκομείου! Όλο το παρασκήνιο, οι πιέσεις και οι γκρίνιες»

Μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται πως κάποια γαλάζια στελέχη, έχουν αποστείλει και λίστες με ονόματα στο Μέγαρο Μαξίμου και περιμένουν να εισακουστούν και να διορισθούν σε θέσεις. Διαφορετικά δεν αποκλείουν να εκφράσουν και νέες, δημόσιες αυτή τη φορά, γκρίνιες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ

Το άλλοτε ισχυρό ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, αναμένεται να «σαρωθεί», αφού η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί υποχρέωσή της να αναδιαρθρώσει τον φορέα, μετά και τις επιθέσεις που δεχόταν πριν τις εκλογές. Ήδη άλλωστε από το ΚΕΕΛΠΝΟ έφυγε ο Θ.Ρόζενμπεργκ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καλυφθεί τόσο η θέση του Προέδρου, όσο και αυτή του Αντιπροέδρου δεδομένου ότι παρέμεινε ο προηγούμενος αντιπρόεδρος, ο οποίος σήμερα εκτελεί χρέη Προέδρου.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται σχέδιο αλλαγών στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να αλλάξει πλήρως τη λειτουργία του και να γίνει ένας σύγχρονος μηχανισμός για την προστασία της δημόσιας υγείας, έλεγαν κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ